Nogomet

Osijek dočekuje Lokomotivu spreman ostaviti bodove u Gradskom vrtu

Mario Katušić • petak, 19.07.2013.
Osijek dočekuje Lokomotivu spreman ostaviti bodove u Gradskom vrtu
Foto: Davor Sajko

Nakon što su u prvom kolu poraženi na gostovanju kod Dinama, bijelo-plavi će imati premijeru pred svojim navijačima. Protivnik im je Dinamov "mlađi brat" Lokomotiva, a u Gradskom vrtu se nadaju da će ova talentirana momčad početi pokazivati sve znakove svog ogromnog talenta.

Nakon što su poraženi u prvom kolu od Dinama, te pobijedili mladu momčad Manchester Cityja, Osječani su spremni za one prave ligaške ispite, a prvi takav je Lokomotiva. Strateg Osijeka najavio je da se u Gradskom vrtu uvijek mora igrati na pobjedu, te će se tako momčad i postaviti.

"Lokomotiva je sjajna momčad, iako su oslabljeni u odnosu na prošlu sezonu, jučerašnjom pobjedom u Minsku su dokazali da su ozbiljna i dobro posložena ekipa. Prošle sezone su zauzeli drugo mjesto u ligi i to nam je to još jedan dokaz o kakvoj je ekipi riječ. Unatoč našim problemima sa izostancima, mi moramo tražiti bodove, a to ćemo pokušati učiniti tako što ćemo težiti tome da igru donesemo na polovicu našega protivnika", rekao je Tomislav Steinbrückner, te dodao:

"Imamo problema sa ozljedama, kao što ste mogli saznati, Antonio Perošević mora na operaciju križnih ligamenata, te je ova polusezona za njega vjerojatno završila, a na ozljedu se požalio i Slavko Bralić koji danas ima pregled nakon kojeg ćemo saznati koliko je ozbiljno, no gotovo je sigurno da u ponedjeljak neće nastupiti."

Dodatna poteškoća za Osijek je ta da Valentin Babić još nije dobio svu potrebnu dokumentaciju te ga klub vjerojatno neće uspjeti registrirati za susret protiv Lokomotive. Kao glavni kandidati za desni bok Osijeka tako kandidiraju Marin Glavaš, koji je tu poziciju zaigrao u nekim prijateljskim susretima, te junior Zoran Arsenić koji je odigrao sjajno poluvrijeme protiv Manchester Citya u utorak. Još jedna vijest koja će razveseliti navijače Osijeka je ta da se kapetan Tomislav Šorša, prema najavama trenera, vraća na poziciju desnog krila, na kojoj je svojevremeno pružao svoje najbolje partije.

No, ono što posebno veseli je sjajna prezentacija osječkog talenta protiv mlade ekipe Manchester Cityja. Trener je izrazio zadovoljstvo prezentacijom te krajnjim rezultatom, izjavivši kako je tu još uvijek bilo nekih taktičkih rupa, no da se vidi jedan napredak i sve veća taktička ozbiljnost. Isto tako je pridodao da je ovo još jedan dokaz kvalitete osječke nogometne škole, koja ništa ne zaostaje za svjetskima, što se i vidi po rezultatima turnira po cijelom svijetu, no da se problem pojavljuje pri prijelazu iz juniorskog u seniorski uzrast te da je tu potrebno pronaći rješenje za što bezbolniju transformaciju. Nakon toga je još par riječi posvetio ligaškom protivniku.

Lokomotiva je možda najbrža momčad lige, Pjaca, Šitum i Mišić su konstantna opasnost i na to moramo paziti, a plan je udaljiti ih što više od našeg gola, te igru prenijeti što bliže njihovom. Puno će toga ovisiti o igri naših napadača, kao i igrača koji bi više trebali dolaziti iz drugog plana te je to ono na čemu najviše radimo u pripremi ove utakmice. Naravno, sve je to u glavama igrača, i nadam se da bismo to ubrzo mogli dovesti na jednu visoku razinu", za kraj je izjavio trener Osijeka.

Susret protiv Lokomotive na rasporedu je u ponedjeljak u 20 sati i 15 minuta.

SuperSport HNL

1Dinamo 3667:30+3782
2Rijeka 3669:30+3974
3Hajduk 3654:26+2868
4Osijek 3662:43+1957
5Lokomotiva 3652:45+751
6Varaždin 3639:47-842
7Gorica 3635:50-1541
8Istra 1961 3636:54-1841
9Slaven Belupo 3643:69-2633
10Rudeš 3622:85-639

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!