Rukomet

Španjolski pivot Aguinagalde sljedećih pet godina nosit će dres poljskog Kielcea

Zvonka Keliš • petak, 19.07.2013.
Španjolski pivot Aguinagalde sljedećih pet godina nosit će dres poljskog Kielcea

Kružni napadač Španjolske te donedavno Atletico de Madrida, Julen Aguinagalde, nakon gašenja svoje dosadašnje momčadi razmatrao je ponude brojnih ekipa diljem Europe te se na koncu odlučio na narednih pet godina na vjernost obvezati poljskome Kielceu.

Netom nakon gašenja jedne od najboljih momčadi svijeta, španjolskog Atletico de Madrida, njene su karike za narednu sezonu ostale bez poslodavca, a klubovima diljem Europe, ali i šire krenuli su u borbu za njima. Jedan od onih čije su usluge uistinu bile tražene jest i ponajbolji, ako ne i najbolji pivot svijeta Julen Aguinagalde.

Španjolski kružni napadač bio je tražen kako u redovima aktualnog europskog klupskog prvaka HSV Hamburga, tako i u makedonskom Vardaru te najvećem konkurentu Atletica, katalonskom divu Barceloni, no na koncu se Aguinagalde odlučio za ponudu poljskog Vive Targi Kielcea s kojim je već ranije sklopi četverogodišnji ugovor koji je, pak, na snagu trebao stupiti 2014. godine.

31-godišnji Španjolac, koji je u svojoj karijeri nastupao samo u Ligi Asobal gdje je branio boje Ademar Leona te Ciudad Reala, odnosno, Atletico de Madrida, u Kielceu će, prema riječima predsjednika Kluba Bertusa Servaasa biti predstavljen sljedećeg utorka.

"S Aguinagaldeom smo već ranije sklopili četverogodišnji ugovor koji je na snagu trebao stupiti u srpnju 2014. godine, no s obzirom na gašenje njegove aktualne ekipe Atletico de Madrida Julen je ugovor odlučio potpisati već sada", kazao je na posebnoj tiskovnoj konferenciji predsjednik Servaas.

Otkrio je potom Servaas i kako je Kielce u borbi za Aguinagaldea pobijedio moćnu Barcu te koliko su svi u redovima kluba sretni zbog dolaska ovako velikog imena: "Za ovoga smo se igrača borili s Barcelonom i uspjeli smo dobiti borbu. Aguinagalde će u Kielce stići već u utorak", kazao je Kielceov predsjednik te je nadodao: "Mi smo nova momčad u Europi i sretni smo što igrači ovakve klase žele igrati u Poljskoj. Idemo u pravome smjeru i nadamo se da ćemo se i ove sezone dobro boriti u Ligi prvaka."

Na koncu je Servaas najavio kako u Kielceu slijede razgovori i s preostalim igračima poput Željka Muse, Rastka Stojanovića te Petera Grabarczyka o njihovu ostanku ili, pak, odlasku iz Poljske: "Klub smo koji poštuje ugovore sa svojim igračima stoga ćemo s njima porazgovarati. Imamo nekoliko ideja za njih."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ercegovac9320.07.2013. u 14:35
    Musa je krajem 5 mjeseca potpisao novi ugovor na sljedece tri sezone i on je jedan od glavnih igraca u klubu i igra stalno obranu, a na njihovoj stranici od kluba pise da je on siguran te da ce se porazgovarati s ostala dva pivota. Znaci Musa igra obranu, a Aguinagalde napad. I to je kraj price!
    ercegovac93
  • Obrisan korisnik19.07.2013. u 18:27
    Nije mi drago zbog Muse,jer ne piše mu se dobro u klubu zbog ovog transfera a uskoro ga čeka slično i u reprezentaciji zbog Tea Ćorića!
    Obrisan korisnik