Rukomet

Goluža nezadovoljan hrvatskim napadom: "Slijedi osmina finala u kojoj nemamo pravo na pogreške"

Zvonka Keliš • nedjelja, 21.07.2013.
Goluža nezadovoljan hrvatskim napadom: "Slijedi osmina finala u kojoj nemamo pravo na pogreške"
Foto: FaH

Hrvatski juniori u posljednjem su kolu natjecanja po skupinama minimalno poraženi od nimalo lakih Nijemaca čime su se zadržali na drugoj poziciji u skupini B te ih u ponedjeljak u osmini finala sada očekuje reprezentacija Tunisa. Izbornik Slavko Goluža nakon poraza nije mogao biti zadovoljan napadom hrvatskih juniora, kao ni brojnim učinjenim pogreškama za koje je kazao kako se u borbi za četvrtfinale ne smiju ponoviti.

Juniorska reprezentacija Hrvatske u subotu je navečer pretrpjela svoj prvi poraz na Svjetskome prvenstvu u Bosni i Hercegovini. Minimalno bolja od nje bila je reprezentacija Njemačke (22:21) čime je osvajača svjetske smotre 2011. godine osigurao prvo mjesto u skupini B te će u ponedjeljak u osmini finala snage odmjeriti s četvrtoplasiranom ekipom skupine A, dok će Hrvatska kao drugoplasirana na trećeplasiranu momčad, Tunis.

Netom nakon prvog poraza hrvatskih juniora izbornik Slavko Goluža susret je prokomentirao na sljedeći način: "Napravili smo previše tehničkih pogrešaka, ispadale su nam lopte i davali smo ih protivnicima u ruke što su oni iskoristili", kazao je hrvatski izbornik te nadodao: "Unatoč porazu, zadovoljan sam obranom koja je bila dobra, ali nisam zadovoljan napadom u kojem nismo bili strpljivi."

Atmosfera u dvorani ponovno je bila sjajna, a oko četiri tisuće navijača uistinu je lijepo bodrilo hrvatske momke: "Žao mi je zbog navijača koji su došli u velikom broju i napravili odličnu atmosferu, trebali smo im se odužiti pobjedom."

Pred Hrvatima je sada dan odmora i selidba u Sarajevo gdje ih u ponedjeljak u 16 sati očekuje ogled osmine finala natjecanja s Tunisom te samim time borba za četvrtfinale: "Što je tu je, ova utakmica ništa ne mijenja. Mi smo se plasirali u osminu finala i sada nam slijedi najvažnija utakmica u kojoj više nemamo pravo na pogreške", zaključio je Goluža.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.07.2013. u 11:37
    neka im je sretno-ispadanje bi bio veliki neuspjeh
    Obrisan korisnik