Tenis

Fognini s tri spašene meč lopte i dva uzastopna naslova dolazi u Umag

Vedran Babić • nedjelja, 21.07.2013.
Fognini s tri spašene meč lopte i dva uzastopna naslova dolazi u Umag
Foto: EPA

Talijanski tenisač Fabio Fognini osvojio je svoj drugi ATP naslov u isto toliko tjedana. Nakon Stuttgarta prošlog tjedna, slavio je i u Hamburgu, pa tako s deset uzastopnih pobjeda stiže sljedećeg tjedna u Umag...

Argentinski kvalifikant Federico Delbonis u tri je navrata bio na jedan poen od svog prvog ATP naslova u najboljem tjednu karijere. No Fabio Fognini spasio je sve tri meč lopte u tie breaku drugog seta i na kraju slavio 4:6, 7:6 (8), 6:2.

"Bio je ovo nevjerojatan tjedan. Još ne mogu vjerovati. Jako sam sretan. Imao sam sreće danas. Bio sam nervozan. Nisam igrao pretjerano dobro, ali sam se borio. To je bilo ključno. Sada želim uživati. Sutra idem u Umag i imam novu šansu igrati", izjavio je Fognini, koji će ovim rezultatom izboriti svoj najbolji renking karijere. Od ponedjeljka će biti 19. tenisač svijeta, a dosadašnji mu je najbolji renking bilo 24. mjesto. Trenutno je 25.

Prvi set Delbonis (114.) je osvojio spasivši svih pet break lopti Fogninija i realiziravši jedinu svoju koju je imao. U drugom setu Fognini je napravio break u prvom gemu, a onda je Delbonis s četiri uzastopna gema poveo 4:4. No Fognini je brzo uzvratio i izjednačio na 4:4.

U tie breaku Delbonis je prokockao tri meč lopte, kod 6-5, 7-6 i 8-7.

"Izgubiti meč poslije meč lopti jako je razočaravajuće. No na koncu ovaj je tjedan bio pozitivan za mene. Bilo mi je ovo prvo finale, a u polufinalu sam pobijedio Federera", izjavio je Argentinac, koji će na ATP ljestvici "skočiti" do 59. mjesta, što će mu biti uvjerljivo najbolji renking karijere.

ATP Hamburg, finale:
Fognini (Italija, 12) - Delbonis (Argentina, Q) 4:6, 7:6 (8), 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • rios22.07.2013. u 12:35
    Zakaj nigdje ne piše kaj je s Čilkanom? i Kako će lik uspjet plasirat se na WT Finals ako je 13. i još neće branit naslov u Umagu? Da ne pričam da brani 1/4 finale US-a od prošle godine. Znači da mora osvojit US open da bi se eventualno plasirao. Ajmo Čilaaa :)
    rios
  • Uskok1622.07.2013. u 12:32
    Bome je u grdoj formi..
    Uskok16
  • Obrisan korisnik22.07.2013. u 10:58
    "a onda je Delbonis s četiri uzastopna gema poveo 4:4. No Fognini je brzo uzvratio i izjednačio na 4:4. " Nekaj tu ne stima :)
    Obrisan korisnik