Tenis

Karlović presretan nakon Bogote, novi izazov u Atlanti

Ivor Krapac • ponedjeljak, 22.07.2013.
Karlović presretan nakon Bogote, novi izazov u Atlanti
Foto: EPA

Ivo Karlović pamtit će prvo izdanje ATP turnira na tvrdoj podlozi Bogote po svojem prvom naslovu na Touru nakon Nottinghama u lipnju 2008. godine. Karlović je na putu do naslova imao samo jedan izgubljeni set, u polufinalu protiv Kevina Andersona, a u nedjeljnom finalu pokazao je previše za ljevorukog kolumbijskog aduta Alejandra Fallu, kojem nije pomoglo što je igrao kod kuće. Poslije Bogote, Karlo će se okrenuti ovotjednom nastupu u Atlanti, gdje će u akciji biti i Ivan Dodig...

U svojem tek drugom turnirskom nastupu poslije tromjesečne stanke zbog virusnog meningitisa, Ivo Karlović u nedjelju je zaključio put do naslova na tvrdoj podlozi Bogote sa 6:3 i 7:6(4) protiv Kolumbijca Alejandra Falle, 83. na svijetu. Tjedan nakon što je na travi Newporta došao do četvrtfinala i na toj prepreci izgubio od Johna Isnera, Karlović je u glavnom kolumbijskom gradu bio jači od svih suparnika.

Poslije dolaska do svojeg petog naslova u karijeri, prvog nakon nešto više od pet godina, 34-godišnji 208 centimetara visoki Zagrepčanin nije skrivao koliko mu ovo znači. "Jedino sreća", opisao je Karlo svoje osjećaje nakon pobjede u finalu: "Sretan sam što sam se uspio vratiti ovdje nakon svih ozljeda i bolesti."

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Pobjeda je bila vrijedna povratka među prvih 100 na svijetu, na ovotjedno 87. mjesto ATP ljestvice, sa 68 pozicija boljim plasmanom nego prije sedam dana. No, nema puno vremena za odmor i uživanje u tituli iz Kolumbije. Karlović će imati priliku za osvajanje novih bodova nastupom u glavnom ždrijebu ovotjednog ATP turnira u Atlanti, što je izborio kao tzv. posebna iznimka, zahvaljujući svojem uspjehu u Bogoti. U prvom kolu srest će se s kvalifikantom, a ako pobijedi, u osmini finala dogodio bi se novi ogled s Kevinom Andersonom, koji je drugi nositelj i slobodan na startu.

Na tvrdoj podlozi Atlante će ovog tjedna u akciji biti i drugi hrvatski reket Ivan Dodig, koji je imao kraći predah nakon vrlo uspješnog Wimbledona, s dolaskom do osmine finala singla i finala parova, u kojima je igrao s Brazilcem Marcelom Melom. Dodig je treći nositelj, slobodan je u prvom kolu, a u osmini finala dočekat će jačeg iz dvoboja Litavca Ricardasa Berankisa i kvalifikanta.

Od vodećih nositelja, u Dodigovoj polovici ždrijeba je prvopostavljeni John Isner, s kojim bi se mogao sresti u polufinalu, a u četvrtfinalu bi mogao ići na sedmog nositelja Lleytona Hewitta. Uz Kevina Andersona, u Karlovićevom donjem domu je i četvrtopostavljeni Nizozemac Igor Sijsling, kojeg je, kao i Južnoafrikanca, prošlog tjedna također svladao u Bogoti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.07.2013. u 11:12
    hrvatsko-medjugorsko finale i neka hrvat pobjedi;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.07.2013. u 11:00
    go IVO go
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.07.2013. u 21:04
    hrvatsko finale i neka bolji pobijedi :)
    Obrisan korisnik
  • teniosac22.07.2013. u 20:28
    i ja bi bio sretan na njegovu mjestu..
    teniosac
  • Obrisan korisnik22.07.2013. u 19:03
    Sretno i samo naprjed
    Obrisan korisnik