Nogomet

Hiddink napustio Anži i postao favorit za Barceloninu klupu

Ivor Krapac • ponedjeljak, 22.07.2013.
Hiddink napustio Anži i postao favorit za Barceloninu klupu
Foto: Kristijan Komarica

Guus Hiddink u ponedjeljak je podnio ostavku na dužnost trenera Anžija iz Mahačkale, objavio je ruski prvoligaš. Kako donose inozemni mediji, iskusni Nizozemac je na kladionicama odmah potom postao favorit za dolazak na klupu Barcelone, koja je u potrazi za nasljednikom Tita Vilanove...

Zasad nema službene potvrde, ali po informacijama nekoliko inozemnih medija, Barcelona je na korak do završetka potrage za novim trenerom. Tražeći nasljednika Tita Vilanove, nagađa se da su se u katalonskom velikanu okrenuli iskusnom Nizozemcu Guusu Hiddinku, koji je u ponedjeljak iznenadno napustio trenersku dužnost u Anžiju iz Mahačkale, članu ruske Premier lige.

Prije ove vijesti, kao glavni kandidati za Barceloninu klupu figurirali su Gerardo Martino i Luis Enrique. No, poslije ostavke 66-godišnjeg Nizozemca u Anžiju, Hiddink se ubrzo u kladionicama prometnuo u glavnog favorita za naslijeđivanje Tita Vilanove.

Iskusni nizozemski trener napustio je Anži poslije samo dva kola u novoj sezoni ruske Premier lige. Naslijedit će ga njegov sunarodnjak Rene Meulensteen, koji je u klubu iz Mahačkale bio od početka srpnja, nakon odlaska iz stručnog stožera Manchester Uniteda.

Pojašnjavajući svoju ostavku u Anžiju, Hiddink je istaknuo da je uvijek govorio da će njegov posao u ruskom prvoligašu biti dovršen kada klub dovoljno naraste da se može nastaviti razvijati i bez njegove pomoći. Kako smatra, to vrijeme je došlo, pa je donio odluku koja mu, dodao je, nije bila laka.

Anži je izvijestio da je Hiddinkova ostavka prihvaćena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.07.2013. u 22:17
    jako me razocarao ovim potezom ako ce sjest na klupu mrske mi barcelone,dabog da bankrotirali!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.07.2013. u 19:13
    Hiddink je sigurno trenutno najbolje što se nudi na tržištu. Jedini od svih njih ima iskustvo vođenja velikih momčadi s velikim nogometašima i poznaje različite stilove igre te je taktički jedan od najboljih trenera na svijetu.Skeptičan sam prema tom Martinu, ali ako bude izabran nadam se da su... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.07.2013. u 18:51
    zapravo evo vijesti da ce bit martino trener na 3 godine,tako nagada marca a i el mundo je slicnoga misljenja...ajde da vidimo zna li covik ista,nek mu je sa sricon..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.07.2013. u 18:49
    kad je Barcina klupa slobodna nikakvi novci u preko noči prebogatim klubovima više nisu važni
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.07.2013. u 18:48
    jos bi bio najbolji izbor od svih tih enriquea,"caca"martina i slicnih,ima i rezultate i odlican takticki...samo pise tamo po barcinim stranicama da je taj martino favorit,messi ga je pofalio pa ce se po tome vjerojatno i odabrat..
    Obrisan korisnik