Tenis

Hrvatska ostala bez predstavnika u Umagu, poražen i Borna Ćorić nakon seta i breaka prednosti

Vedran Babić • utorak, 23.07.2013.
Hrvatska ostala bez predstavnika u Umagu, poražen i Borna Ćorić nakon seta i breaka prednosti
Foto: EPA

Hrvatska je izgubila i posljednjeg, četvrtog predstavnika u glavnom ždrijebu Vegeta Croatia Opena u Umagu. Nakon Antonija Veića, Joška Topića i Mate Pavića, od Umaga se oprostio i najmlađi sudionik turnira, Borna Ćorić. Imao je set i break prednosti protiv iskusnog Horacija Zeballosa, koji je osvojio 12 od posljednjih 13 gemova...

Tek je utorak, a Hrvatska više nema predstavnika u pojedinačnom dijelu Umaga. Borna Ćorić, koji je sa 16 godina uvjerljivo najmlađi u ždrijebu, ostao je posljednji. Odlično je krenuo protiv Horacija Zeballosa, imao set u džepu i 3:0 u drugom s dvije lopte za dvostruki break.

Veliku šansu Ćorić nije uspio iskoristiti i tu se meč prelomio. S pet uzastopnih gemova Zeballos je poveo 5:3, ubrzo osvojio i set, a treća je dionica bila samo formalnost. Argentinac je na koncu slavio 6:7 (5), 6:4, 6:0.

U svoj prvi meč u glavnom turniru na ATP razini Ćorić nije krenuo dobro. Zeballos je vodio 3:1, no Ćorić se brzo vratio u igru i poravnao na 3:3. Nakon toga set je bio izjednačen i obojica su igrača držala servise do tie breaka.

U 13. igri ponovno je Zeballos bolje krenuo, no Ćorić je puno bolje nastavio te je sa 7-5 osvojio prvu dionicu.

Kada je mladi Zagrepčanin osvojio prva tri gema drugog seta i poveo 3:0, činilo se da bi se moglo dogoditi veliko iznenađenje. U četvrtom gemu Zeballosu je "visio" meč - bilo je 15-40 na njegovu servisu - ali se uspio izvući iz neugodne situacije koja je mogla donijeti pobjedu hrvatskom predstavniku.

Pokazalo se da je taj gem bio prekretnica. Po izlasku iz opasnosti, Zeballos je ušao u seriju te je nedugo zatim poveo 5:3. Tu je set bio riješen.

U trećem setu Ćorić nije osvojio ni gem, iako je kod 0:1 imao prvu i jedinu break loptu u toj dionici. Ukupno je u tom setu Zeballos osvojio 26 poena naspram Ćorićevih 11.

U drugom kolu 28-godišnji Zeballos (58. tenisač svijeta) igrat će protiv svog sunarodnjaka Carlosa Berlocqa, koji je lako nadigrao kvalifikanta Joška Topića (6:0, 6:1).


Odigrani su svi preostali mečevi prvog kola. Iznenađenje je priredio slovenski kvalifikant Blaž Kavčič, koji je u tri seta izbacio sedmog nositelja Floriana Mayera 6:7 (5), 6:0, 7:5.

Peti nositelj Tommy Robredo ispustio je pet gemova protiv Čeha Jana Hajeka (6:3, 6:2), a šesti nositelj Martin Kližan bio je još uvjerljiviji protiv Paola Lorenzija (6:2, 6:1).

Do pobjede su došli još Albert Montanes, Aljaž Bedene i Andreas Haider-Maurer.

Parovi drugog kola su: Gasquet - Montanes, Monfils - Kavčič, Fognini - De Bakker, L. Mayer - Kližan, Robredo - Troicki, Bedene - Dolgopolov, Berlocq - Zeballos i Haider-Maurer - Seppi.

Vegeta Croatia Open Umag, 1. kolo:
Zeballos (Argentina) - Ćorić (Hrvatska, WC) 6:7 (5), 6:4, 6:0
Montanes (Španjolska) - Lajović (Srbija, Q) 7:6 (3), 6:1
Kavčič (Slovenija, Q) - F. Mayer (Njemačka, 7) 6:7 (5), 6:0, 7:5
Kližan (Slovačka, 6) - Lorenzi (Italija) 6:2, 6:1
Robredo (Španjolska, 5) - Hajek (Češka) 6:3, 6:2
Bedene (Slovenija) - Westerhof (Nizozemska, Q) 6:2, 6:2
Haider-Maurer (Austrija) - Vesely (Češka) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.07.2013. u 16:21
    dok budemo imali ekonomiste sa ovakvim razmisljanjem kao tvojim ne pise nam se dobro ...
    Obrisan korisnik
  • rios24.07.2013. u 15:01
    Karlović je Bog i legenda, a Hrvatska mu je dala golu k..., tak da nemojte više pričat o tom patriotskim sranjima i plaćanju poreza, jer da sam na njihovom mjestu, jednu lipu nebi ostavio ovoj prčiji od države, a Hrvat sam. Osim toga sam i dipl. oec., al svejedno nemam posla jer smo siročeki u... [više na forumu]
    rios
  • Obrisan korisnik24.07.2013. u 12:17
    Seoska priredba, bilo bi bolje da ovi iz HTS probaju umjesto ova 2 trenutna ATPa u HR naći neki bolji termin za jedan dvoranski recimo u Splitu. Kako god nemamo kapaciteta za 2 turnira godišnje s ovim blesavim terminima ne možemo više ni domače igrače imati sve na broju. Ovo turističko preseravanje... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • interreg24.07.2013. u 10:54
    Puno vise se nije moglo ocekivati. Ipak mu je 16 godina, ali eto on je bar dobio set. Ostali nisu ni to uspjeli...
    interreg
  • Obrisan korisnik23.07.2013. u 23:47
    a jesmo teniska velesila,a igraci koji su u formi nisu ni dosli u umag haha prvenstveno na hrvata karlovica asa mislim,medjugorci isto ili ozljede ili amerika,umag nula bodova
    Obrisan korisnik