Nogomet

Video: Prosinečkijev Kayserispor propustio dva pogotka prednosti, PSG slavio u Švedskoj

Ivor Krapac • srijeda, 24.07.2013.
Video: Prosinečkijev Kayserispor propustio dva pogotka prednosti, PSG slavio u Švedskoj
Foto: EPA

Turski prvoligaš Kayserispor, kojem je na klupi Robert Prosinečki, u utorak je doživio poraz u pripremnom ogledu u Austriji. Od Kayserispora je jači bio Eintracht iz Frankfurta, u čijem je dresu zaigrao Srđan Lakić, koji je u prvom poluvremenu zamijenjen zbog ozljede. Paris SG došao je do pobjede protiv švedskog Hammarbyja u Stockholmu, a West Ham protiv HSV-a na turniru u Flensburgu...

Iako se činilo da bi Robert Prosinečki sa svojim Kayserisporom mogao ubilježiti pobjedu u nastavku priprema u Austriji, turski klub ipak je doživio rezultatski pad i pretrpio poraz u ogledu s Eintrachtom, u utorak u Längenfeldu. Momčad iz Frankfurta slavila je s 3:2, uz preokret nakon što je na poluvremenu gubila s 2:0.

Kayserispor je u prvom poluvremenu zabio dvaput u razmaku od sedam minuta. U situaciji koja se, po mišljenju Nijemaca, činila kao zaleđe, Mert Nobre se u 12. minuti našao sam pred Eintrachtovim vratarom Kevinom Trappom i zabio za 1:0, a rezultat je ponovno promijenjen u 19. minuti. Gruzijac Zurab Hizanišvili zabio je nakon prekida, nakon što su ga suparnički obrambeni igrači ostavili samog.

U dresu momčadi iz Frankfurta je od početka utakmice u akciji bio i Srđan Lakić, ali nije dočekao kraj poluvremena. Zamijenjen je u 34. minuti, nakon pretrpljene ozljede u čvrstom duelu, a umjesto njega u igru je ušao Španjolac Joselu.

Španjolski napadač pomogao je u smanjenju svoje momčadi u 66. minuti. Joselu je pronašao Alexandera Meiera, a njemački veznjak zabio je za 2:1.

Preostala dva pogotka pala su u posljednjih 10 minuta. Poslije centaršuta Bastiana Oczipke s lijeve strane, Kayserisporov srpski obrambeni igrač Marko Simić u 81. minuti nije reagirao najspretnije, poslao je loptu svoju mrežu, a za konačnih 3:2 za Eintracht se u 85. pobrinuo 17-godišnji napadač Luca Waldschmidt. I u toj akciji sudjelovao je Oczipka, koji je testirao suparničkog vratara udarcem izvana, a Waldschmidt je zabio nakon što je došao do odbijene lopte.

Prijateljska utakmica:
Eintracht Frankfurt - Kayserispor 3:2 (0:2)

Eintracht: Trapp, Jung (46' Schröck), Russ, Anderson (46' Zambrano), Oczipka, Flum, Rode (70' Celozzi), Aigner (46' Lanig), Meier (83' Waldschmidt), Inui (46' Rosenthal), Lakić (34' Joselu)

Kayserispor: Degirmenci, Köz, Güngör, Hizanišvili, Bayram, Mijailović, Yalcin, Arica, Mouche, Nobre, Biseswar.

Igrali su i: Taskiran, Bekdemir, Bobo, Sultan, Akdari, Gülden, Simić.

Paris SG je u pripremama za novu sezonu u francuskim klupskim natjecanjima i Ligi prvaka u utorak preselio u Švedsku, poslije početka priprema u Austriji. Momčad Laurenta Blanca je s 2:0 bila jača od Hammarbyja, s oba pogotka u drugom poluvremenu.

Aktualni francuski prvaci, za koje još nije zaigrao nedavno pristigli Edinson Cavani, mogli su zabiti i u prvom dijelu, kada je najviše prijetio Gregory van der Wiel. No, otvorilo im se tijekom drugih 45 minuta.

Parižani su poveli u 49. minuti, kada je zabio Clement Chantome, a za završnih 2:0 se u 55. pobrinuo 18-godišnji napadač Hervin Ongenda, na asistenciju Javiera Pastorea.

U dresu gostiju iz Pariza je u akciji bio i njihov glavni prošlosezonski adut, švedski reprezentativac Zlatan Ibrahimović, koji je odigrao prvih 45 minuta.

Prijateljska utakmica:
Hammarby - Paris SG 0:2 (0:0)

PSG: Douchez, Van der Wiel (46' Jallet), Camara, Sakho (66' Sissoko), Maxwell (66' Traore), Chantome, Matuidi (66' Bodmer), Motta (46' Verratti), Pastore (72' Lavezzi), Ibrahimović (46' Ongenda), Coman.

Na Sparda-Bank Cupu u Flensburgu u akciji su bili HSV i West Ham, a slavila je momčad iz Londona. Član engleskog Premiershipa nadigrao je Hamburžane s 3:1, u utakmici s efikasnim prvim dijelom i drugih 45 minuta bez pogodaka.

U dresu HSV-a su od početka utakmice zaigrali Milan Badelj i Ivo Iličević. Badelja je u 46. minuti zamijenio Kerem Demirbay, a Iličević je igrao do 73. minute. Umjesto njega je ušao Valmir Nafiu.

West Ham je poveo u 15. minuti, nakon što je Alou Diarra glavom "pospremio" Jarvisovo ubacivanje iz kuta, a povisio je na sličan način 13 minuta kasnije. Matt Jarvis ponovno je ubacio iz kuta, a strijelac glavom bio je James Tomkins.

I treći pogodak na utakmici, u 42. minuti, pao je nakon ubacivanja iz kuta, u toj situaciji na suprotnoj strani. Nabacio je Rafael van der Vaart, a Heiko Westermann pogodio je glavom za HSV-ovo smanjenje na 2:1.

West Ham se vratio na dva pogotka prednosti u 44. minuti. Raspoloženi Matt Jarvis prevario je Dennisa Diekmeiera, koji ga je srušio u kaznenom prostoru, a Ravel Morrison je iz 11-erca povisio na 3:1.

U drugom dijelu rezultat se nije mijenjao.

Prijateljska utakmica:
HSV - West Ham 1:3 (1:3)

HSV: Drobny, Diekmeier (46' Skjelbred), Sobiech (46' Mancienne), Westermann (46' Rajković), Jansen (46' Aogo), Arslan (46' Rincon), Badelj (46' Demirbay), Beister (46' Jiracek), Van der Vaart (46' Calhanoglu), Iličević (73' Nafiu), Zoua (46' Rudnevs).

West Ham United: Henderson, Demel (78' Ruddock), Collins (61' Reid), Tomkins, Rat, Diarra (68' Adrian), Diame (83' Whitehead), Nolan, Morrison (68' Noble), Maiga, Jarvis.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.07.2013. u 15:55
    Prosikitov :)!!!
    Obrisan korisnik
  • Aletheia24.07.2013. u 13:54
    Čiji Kayserispor?
    Aletheia