Rukomet

Goluža: "Uspjeli smo se posložiti i odvojiti u pravom trenutku"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 25.07.2013.
Goluža: "Uspjeli smo se posložiti i odvojiti u pravom trenutku"
Foto: Kristijan Komarica

Dva pogotka više bila su dovoljna mladim hrvatskim rukometašima da se preko Brazila plasiraju u polufinale Svjetskog juniorskog prvenstva. Južnoamerička vrsta pokazala se neugodnim protivnikom, na odmor je Hrvatska otišla u minusu, a najveći problem u tome periodu, smatra izbornik Slavko Goluža, bio je nedostatak koncentracije u redovima sastava koji vodi...

Hrvatska reprezentacija polufinale Svjetskog juniorskog prvenstva izborila je rezultatom 23:21 protiv vršnjaka iz Brazila. Izbornik Slavko Goluža nakon četvrtfinalnog dvoboja u prvi plan svog komentara, kao najveći hrvatski problem na tom susretu, gurnuo je nedostatak koncentracije koja je utjecala na uspješnost šuta.

"Utakmica je bila napeta i neizvjesna, ali mi smo je sami takvom napravili. U prvom smo poluvremenu igrali dobro i u napadu i u obrani, ali smo imali slabu realizaciju pa smo tako osim tri sedmerca promašili i sedam zicera. Da je u završnicama akcija bilo malo više koncentracije prvo smo poluvrijeme mogli dobiti s barem pet razlike."

Kada je u pitanju igre iz nastavka, ni tu nije sve prošlo bez problema. "Drugo poluvrijeme smo dobro otvorili, kasnije smo upali u crnu rupu, ali smo se uspjeli posložiti i odvojiti u pravom trenutku. Uz pomoć odličnog Filipa Ivića na vratima u konačnici smo uspjeli utakmicu privesti kraju u svoju korist."

Nakon neizvjesnog i preokreta punog susreta s Južnoamerikancima Goluža je priznao kako je Hrvatskoj pomogla i sreća protiv vrlo dobrog Brazila. "Imali smo i sreće, ali smo i željeli ovu pobjedu više od protivnika. Treba biti realan i reći da je Brazil jako dobra reprezentacija i da su nam zaista bili neugodan protivnik. Nakon dana odmora slijedi borba za finale protiv aktualnih europskih prvaka. Čeka nas ponovno teška i neizvjesna utakmica."

Polufinalni dvoboj između Hrvatske i Španjolske igra se u petak, 26. srpnja u Sarajevu. Drugi polufinalni par čine Francuska i Švedska.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.07.2013. u 18:08
    Slavko sto si ti to posložio.Ostavi djecu jer ih svojim neznanjem upropaštavaš.Kad pobjedimo onda smo se posložili i tvoje zamisli su sproveli u djelo.Pak kad se izgubi onda su drugi krivi,a gdje si ti bio kad su se decki spremalo i slagali što kako ce igrati.Ostavi se posla kojeg neznas raditi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.07.2013. u 16:54
    cindric je najjaci igrac ove repke samo kaj majstor slavko to nevidi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.07.2013. u 15:02
    jedno je sigurno....uz tebe Slavko osvojit nećemo....
    Obrisan korisnik