Nogomet

Santiago pobijedio okrnjeni sastav zagrebačkog Alumnusa i osvojio brončanu medalju

Sportnet • četvrtak, 25.07.2013.
Santiago pobijedio okrnjeni sastav zagrebačkog Alumnusa i osvojio brončanu medalju
Foto: Vedran Tolić

U utakmica za treće mjesto na Kuwait Mini World Futsal Club Tournamentu su malonogometaši Alumnusa poraženi od Santiago Futsala rezultatom 2:1. U finalnoj će se utakmici susresti ukrajinski Cardinal Rivineu i egipatski Misr LelMakasa. Utakmica je na rasporedu ovaj petak...

Alumnus - Santiago Futsal 1:2

KUVAJT sportska dvorana Kazma. Gledatelja: 800.

STRIJELCI: 0:1 - Cuasnicú (17), 0:2 - Mulas (19), 1:1 – Jurić (31).

ALUMNUS: Žarko Luketin, Antonio Vuk, Josip Jurić, Viktor Bartolić, Sadat Ziberi, Nikola Perković, Vlatko Brnić, Matija Capar, Tino Čirjak.

TRENER: Mićo Martić

SANTIAGO FUTSAL: Raul Jeree Pafan, Pablo Tallón Castro, Santiago Valladares Rodríguez, Diego Quintela Carril, Hamza Maimon Amessaoud, David Pazos Fuentes, Alan Brandi Cuasnicú, Carlos Barrón Redondo, Eloy Ernesto Rojas Gómez, Luis López García, Jorge Barroso Orta, David Ruíz Mulas.

TRENER: Santi Valladares

Idealan bi scenarij bio da su igrači trenera Miće Martića osvojili brončanu medalju. No, španjolska je momčad ipak pokazala više i zasluženo slavila na neslužbenom klupskom Svjetskom prvenstvu. Porazu unatoč, igrači Alumnusa su apsolutni junaci i heroji zato što su postigli rezultat koji je malo tko očekivao. Stoga im treba čestitati, a ovo je još veći poticaj za usporedno još kvalitetnijim radom u budućnosti.

Alumnus se orijentirao na kontre

"Zbog odlazaka igrača, ozljeda i crvenog kartona koji je imao Saša Ledinščak, ostalo je samo nas šest koji su bili sposobni za igru. Umorni od jučerašnjeg polufinala smo znali da nas čeka teška utakmica. Dogovorili smo se da ćemo se fokusirati na obranu i čekati naše šanse iz kontri i polukontri" započeo je Vlatko Brnić, kapetan Alumnusa, te nastavio:

"Oba smo pogotka dobili iz naše dvije greške. U drugom smo poluvremenu bili puno bolji i uspjeli smo iz jedne kontre smanjiti rezultat. Čekali smo završnicu utakmice da pokušamo suparnika iznenaditi s vratarom-igračem izvući barem neodlučeno. Stvorili smo dvije vrlo dobre prilike, ali nismo uspjeli. U polufinalu protiv Ukrajinaca smo se maksimalno iscrpili, tako da danas nije bilo više snage."

Jurić postigao pogodak za Alumnus

Do prvog je pogotka došlo u 17. minuti kada je David Ruíz Mulas poslao loptu iza leđa vratara Žarka Luketina. Dvije minute poslije je Alan Brandi Cuasnicú povećao na 2:0. Tako su Španjolci u dvije minute stekli veliku prednost i s njom otišli na poluvrijeme. U nastavku susreta je Alumnus bolje igrao, kao što je rekao kapetan Brnić, a sve je u 31. minuti pogotkom okrunio mladi Josip Jurić.

Zanimljivo je za istaknuti da su ista dva igrača ponovno postigla pogotke Alumnusu. Naime, u porazu u skupini (0:2) su Cuasnicú i Mulas donijeli tri boda Santiago Futsalu, a sada su novim pogocima donijeli brončanu medalju svom klubu. Raduje podatak da je ovaj put ipak postignut pogodak Španjolcima, a svi skupa mogu biti i više nego zadovoljni. Jasno je u kakvim su se problemima pronašli igrači Alumnusa, ali svatko koji se našao na parketu je pružio svoj maksimum.

Španjolci zasluženo pobijedili

"Nismo bili na razini, ali razlozi zašto je tako su jasni. Oba su kluba ostala bez nekoliko važnih igrača i na kraju se pokazalo da je pobijedio onaj koji je imao malo više energije, koncentracije i sreće. Drugo smo se poluvrijeme ipak razbudili i uspjeli smanjiti rezultat, a imali smo čak i nekoliko prigoda da izjednačimo, ali nažalost nismo uspjeli" započeo je Matija Capar, igrač Alumnusa, te se osvrnuo na cijeli turnir:

"Cijeli je boravak u Kuvajtu za nas bio jako veliko iskustvo. Kako za nas igrače, tako i za trenere koji su kroz jake utakmice mogli vidjeti kako reagira cijela momčad i na koje igrače mogu računati. Jedina je mrlja na turniru ozljeda mladog Kristijana Postružina. Sve u svemu, nadam se da ćemo i sljedeće godine nastupiti i biti kompletni od početka do kraja. Vjerujem da bi tada mogli napraviti i korak više što se tiče rezultata."

Vrhunska organizacija

Kuvajćani su se iskazali organizacijski, klubovi su imali vrhunske uvjete, a isto tako su se i mogle gledati vrhunske utakmice u dvorani. Cijela je organizacija bila na nivou, uz pokoji problem poput termina za treniranje. No, kada imate vlastitog prevoditelja, vlastitog vozača autobusa i vlastitog vozača automobila, smještaj u hotelu s pet zvjezdica i tretman kakav imaju najbolji svjetski sportaši – onda zaista i nema smisla trošiti previše riječi. Još kada svemu tome pridodamo vrhunski rezultata koji je postigao Alumnusa, onda može dominirati samo jedno – osmijeh na licu.

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometTop temaFutsal
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis26.07.2013. u 08:04
    trenutno je u tijeku europsko prvenstvo ženskog nogometa u švedskoj ... o tome ni članka, kao ni svojedobno o sp-u njemačkoj ... zašto?
    cameosis