Rukomet

Zagrebaši počeli s pripremama za novu sezonu, u kolovozu ih čekaju PSG, Kielce, Veszprem i mnogi drugi

Piše: Zvonka Keliš • petak, 26.07.2013.
Zagrebaši počeli s pripremama za novu sezonu, u kolovozu ih čekaju PSG, Kielce, Veszprem i mnogi drugi

Hrvatski rukometni prvak ovoga je tjedna započeo s pripremama za nadolazeću sezonu u kojoj ga, kao i tijekom samih priprema, očekuju mnogi zanimljivi i uzbudljivi dvoboji. Tako će CO Zagreb nakon treninga u Zagrebu i na Rogli krenuti na njemačku turneju u sklopu koje čekaju RN Löwen, Füchse Berlin, Veszprem, Kielce i PSG, dok nešto kasnije u Francuskoj vrebaju Chambery, Montpellier te Dinamo Minsk.

Rukometaši hrvatskog prvaka Croatia osiguranja Zagreb ovoga su četvrtka započeli s pripremama za nadolazeću nimalo lako sezonu u kojoj žele ponoviti uspjehe iz protekle sezone, što se tiče Regionalne lige te Prvenstva i Kupa Hrvatske, ali zasigurno žele i učiniti korak dalje u najelitnijem europskom klupskom natjecanju, Ligi prvaka.

Upravo stoga pred Zagrebašima je itekako radno ljeto u sklopu kojeg ih očekuju naporni treninzi, razna testiranja te četiri uistinu zanimljiva i jaka turnira, kao i nekoliko onih manjih, ali korisnih utakmica za testiranje forme.

Netom po završetku prvih treninga u Kutiji šibica te na bazenima u Utrini trener CO Zagreba Boris Dvoršek za Sportnet je kazao riječ, dvije o okupljanju i stanju u momčadi: "Super smo počeli s pripremama. Nedostaju nam jedino juniori koji su na SP u BiH, kao i Mihić i Butorac koji su na pripremama za SP kadeta u Mađarskoj. Dakle, na okupljanje je stiglo 13 igrača uz petorica kadeta, raspolažemo, dakle, s njih 18."

Dvoršek o Šandrku, Brozoviću i četiri lijeva krila

Na početku priprema, međutim, neće biti novog Zagrebova pojačanja, Josipa Šandrka kojemu su pukla dva prsta na lijevoj nozi te bi se momčadi trebao priključiti za koja dva tjedna, dok je Ilija Brozović, kako je otkrio trener Dvoršek, uspješno operiran, u tijeku je njegova rehabilitacija, a s treninzima bi trebao započeti za tri mjeseca. Trenutno Brozović radi na snazi i po posebnom programu te ga u momčadi sigurno neće biti do nove godine. Što se, pak, koljena Luke Stepančića tiče, trener Dvoršek pojasnio je kako se njegova upala smirila te da bi s njime trebalo biti sve u redu.

Zanimljivo je u Zagrebu ovoga ljeta postalo i na poziciji lijevoga krila gdje se trenutno nalaze čak četiri igrača, Lovro Šprem, Hrvoje Batinović, Lovro Mihić te Antonio Kovačević: "Za sada treniramo s tri lijeva krila budući da je Mihić na pripremama s kadetima i sva tri lijeva krila s nama će na Roglu nakon koje ćemo vidjeti što i kako dalje. Sigurno je da nećemo ostati u sljedećoj sezoni sa sva četiri krila, dovoljna su nam dva te eventualni treće za svaki slučaj. Treba sada vidjeti kome ćemo uspjeti pronaći novu sredinu", kazao je trener Dvoršek.

"Svi osim Šandrka u dobrom su zdravstvenom stanju, u četvrtak su već lagano trčkarali, dok smo danas napravili kompletan pregled te krvne slike. Sve je u najboljem redu, svi su veseli i voljni za treninge. Održali smo i kratak sastanak na kojem smo dogovorili kako nastavljamo tamo gdje smo stali otkako sam ja stigao na mjesto trenera te ćemo se sada potruditi određene segmente igre dići na viši nivo", dodao je i pojasnio trener Zagrebaša.

Nakon što prvih nekoliko dana priprema odrade u Zagrebu rukometaši CO Zagreba kreću put Rogle na uistinu naporne fizičke pripreme da bi ih već u drugome tjednu kolovoza, točnije, od 7. do 18., dočekale prve pripremne utakmice, kao i prvi od nekoliko turnira u nizu, točnije, Kempa kup. Tamo će Zagrebaši zaigrati u skupini A u sklopu koje će snage morati odmjeriti s ekipama RN Löwena, ujedno Zagrebova suparnika u skupini A Lige prvaka, Frisch Auf Göppingena te TV Neuhausena, dok su se u skupinu B smjestile momčadi Magdeburga, Celja PL, Balingena te Bittenfelda.

Vrijeme je potom za dvije nešto lakše utakmice s niželigašima nakon čega slijedi itekako jak turnir, točnije, Sparkassen kup. Po tri momčadi ovoga su puta razvrstane u po dvije skupine, a CO Zagreb se ponovno smjestio u onu A u kojoj će zaigrati još i mađarski Veszprem te poljsko Kielce, dok skupinu B čine Füchse Berlin, PSG te Wacker Thun.

Iako njemačka turneja potom završava vrijeme je za još nekoliko treninga u Zagrebu te put u Francusku gdje u Grenobleu hrvatskog prvaka ponovno čeka težak posao. Naime, u Francuskoj čekaju momčadi Chamberyja i Montpelliera te Dinamo Minska.

Za sam kraj priprema Zagrebaši će još malo trenirati u Zagrebu te će se, kao i svake godine prije službenog početka nove natjecateljske sezone, uputiti u Novigrad gdje će, pak, zaigrati sa slovenskim Mariborom te bjeloruskim Meškov Brestom. Podsjetimo, u istom je tjednu CO Zagreb trebao odigrati i humanitarku s moćnom Barcelonom, a ista je momčad nekoliko dana kasnije trebala također put Novigrada, no katalonski div uslijed gašenja Atletico de Madrida prihvatio je poziv IHF-a da upotpuni njegovo upražnjeno mjesto na Super Globe turniru u Kataru.

Prve utakmice službenog dijela nove sezone na rasporedu su 7., odnosno, 8. rujna kada će Zagreb Regionalnu ligu otvoriti dvobojem s Nexeom, dok će u Ligi prvaka prvi puta zaigrati također pred domaćom publikom, naime, 21. rujna u zagrebačkoj će se Areni hrvatskom prvaku suprotstaviti momčad slovenskog Celja Pivovarne Laško.

Foto: Matija Hećimović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!