Košarka

Luka Žorić u Fenerbahče Ülkeru, predstavljanje u ponedjeljak

Ivor Krapac • petak, 26.07.2013.
Luka Žorić u Fenerbahče Ülkeru, predstavljanje u ponedjeljak
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Luka Žorić napustio je Unicaju iz Malage i u dolazećoj sezoni igrat će za Fenerbahče Ülker, čiji je član Bojan Bogdanović, a na klupi je odnedavno trofejni srpski trener Željko Obradović. Istanbulski klub najavio je da će Žorić biti predstavljen u ponedjeljak...

Poslije dvije godine u dresu Unicaje iz Malage, hrvatski reprezentativac Luka Žorić napušta Španjolsku i u narednoj sezoni igrat će za Fenerbahče Ülker. Žoriću će u Istanbulu klupski suigrač biti Bojan Bogdanović, kolega iz hrvatske reprezentacije, koji je odlučio još barem jednu godinu provesti u Feneru, a potom razmišljati o mogućem odlasku u NBA ligu, u Brooklyn Netse, ukoliko takve mogućnosti bude.

Fenerbahče Ülker zasad je objavio da će Žorić u ponedjeljak biti predstavljen u novom klubu, nakon što obavi liječnički pregled i ukoliko na tom pregledu sve prođe bez zastoja. Detalji ugovora nisu potvrđeni, ali menadžer Aleksandar Rašković, koji zastupa hrvatskog košarkaša, tvrdi da će Žorić u Istanbulu provesti naredne tri godine.

Uz hrvatskog reprezentativca, u Feneru je za ponedjeljak najavljeno i predstavljanje Litavca Linasa Kleize, koji je posljednji igrački angažman imao u NBA ligi, u dresu Toronto Raptorsa, kao i srpskog reprezentativnog krila Nemanje Bjelice, dosadašnjeg člana Laboral Kutxe.

Osim Bojana Bogdanovića, Žorića će u Istanbulu dočekati i njegov novi trener, trofejni srpski stručnjak Željko Obradović, koji se vratio na klupu nakon jednogodišnje stanke po odlasku iz Panathinaikosa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.07.2013. u 15:14
    nece li fener napokon nesto ozbiljnije napravit...momcad u kojoj su mccalebb,sato i bogdanovic dobije zorica,bjelicu i najjace pojacanje u obliku kleize jucer mora se borit za naslov! a do trenea nece bit,imaju jednog od najboljih..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.07.2013. u 02:24
    svakakvih komentara ...drugovi ugovor je nesto sta se treba postivat !!! Sve ostalo dolazi nakon toga .....i da je platio milion treba im rec hvala sta su ga pustili ...a sigurno je na dobitku kad je platio iz svog djepica ...
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina26.07.2013. u 19:03
    radi uspješnog privođenja kraju cjenkanja oko ovog transfera, Žorić je morao sam dodati 100.000 eura u kasu bivšeg kluba! to mu je hvala.
    pikepiletina
  • Obrisan korisnik26.07.2013. u 17:15
    Baš je Žorić dobar primjer klincima da se sa radom daleko dogura. Još kad je imao 25 godina naši "strčnjaci" nisu vidjeli ništa posebno u njemu. "Nedavno" nije bio dobar za Cibonu , a sad je dobar Obradoviću !! Ovo mu je špica karijere. Bravo Žorić.
    Obrisan korisnik