Rukomet

Kokice krenule u sezonu, cilj osvajanje prvenstva i Kupa

Ivana Strahija • petak, 26.07.2013.
Kokice krenule u sezonu, cilj osvajanje prvenstva i Kupa
Foto: Ivana Strahija

Podravkašice su krenule s pripremama za novu sezonu, u kojoj im je cilj osvojiti i prvenstvo i Kup. S druge strane, dobre vijesti iz koprivničkog Gradskog vijeća, koje je prihvatilo preoblikovanje Kluba u dioničko društvo...

Trener Goran Mrđen ovog je tjedna počeo s treninzima svoje nove ekipe. Mnoge su igračice napustile Koprivnicu, najviše će svakako nedostajati neponovljiva kapetanica Miranda Tatari, no i unatoč tome, kolektiv ima visoke ciljeve.

Preoblikovanje

Gradsko vijeće Koprivnice odlučilo je prihvatiti preoblikovanje RK Podravke u dioničko društvo. Svega četvorica vijećnika bila su protiv odnosno suzdržana, a predsjednik RK Podravke Jorn Pedersen je rekao: "Dosadašnje godišnje sponzorstvo Podravke i Belupa iznosilo je 7 milijuna kuna, a ove je godine veće za 1,5 milijuna", uvjerivši tako vijećnike da je preoblikovanje umjesto stečaja dobar potez.

Plan je osvojiti prvenstvo i Kup, kao i prošle sezone, no ove će, zbog značajno slabijeg rostera kojeg Mrđen ima na raspolaganju, kao i zbog uvelike ojačane Lokomotive, Podravka pred sobom imati mnogo zahtjevniji zadatak.

U novu sezonu Mrđen tako ulazi sa sljedećim rosterom: Mirjana Milenković, Antonia Jukić, Ivana Kapitanović (golmanice), Iva Pongrac i Ekatarina Nemaškalo (lijeva krila), Lea Vukojević i Ivana Dragišić (desna krila), Vesna Milanović Litre i Andrea Čović (kružne napadačice), Jelena Trifunović i Dina Havić (lijeve vanjske), Tina Gavranić i Anita Poljak (srednje vanjske) Jelena Živković i Marijeta Vidak (desne vanjske).

Kako javlja službena internetska stranica Kluba, uz njih su i igračice koje će inače igrati i za Podravku Lino: Sara Šenvald, Ena Zagorščak, Ana Marija Maljak, Lana Dušak i Antonija Oremović.

Uz treninge, Mrđen je u plan zacrtao i devet pripremnih utakmica, od kojih je prva u srijedu, 8. kolovoza, s mađarskim Fehérvárom u Koprivnici. Prije toga, Kokice idu za Daruvar.

Nakon što se pripreme, Podravkašice će se i ove godine natjecati na četiri fronte, a zna se datum početka Regionalne lige, 1. rujna, kao i Lige prvakinja, 5. ili 6. listopada. Još se uvijek ne znaju termini početka natjecanja pod ingerencijom HRS-a.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Gips26.07.2013. u 22:40
    Sretno curama!!!!
    Gips