Tenis

Dodig odlično krenuo pa stao, ništa od polufinala Atlante

Branimir Korać • petak, 26.07.2013.
Dodig odlično krenuo pa stao, ništa od polufinala Atlante
Foto: EPA

Ivan Dodig nije uspio proći u polufinale ATP turnira u Atlanti. Australac Lleyton Hewitt slavio je u tri seta nakon što je Dodig s glatkih 6:1 uzeo prvi set...

Treći nositelj ATP turnira u Atlanti, Ivan Dodig, nije se uspio plasirati u polufinale. U četvrtfinalu je imao za protivnika Lleytona Hewitta, međutim nije uspio doći do pobjede iako je odlično otvorio meč.

Što je meč više išao kraju, to je Dodigova igra sve više padala, a Hewittova rasla i u konačnici je Australac iskoristio praktički svaku ponuđenu priliku za pobjedu za manje od sat i pol.

Početak meča nije davao nikakvu naznaku da bi se sve moglo tako rasplesti. Dodig je igrao odlično i lakoćom je uzeo prvi set te se činilo da bi mogao brzo završiti meč.

Odmah je krenuo s 5:0, uz osam as servisa i za svega 20 minuta sa 6:1 je uzeo prvi set. Međutim, nastavak baš i nije bio tako dobar.

U drugom setu je Hewitt polako stabilizirao igru, ali je unatoč tome Dodig imao priliku kod 2:2 kada je propustio break loptu. Prva značajnija kriza na servisu označila je i definitivni pad. Kod 4:3 za Hewitta, Dodig je dao Australcu prve dvije break lopte u meču, ovaj je jednu uspio iskoristiti i uzeti drugi set sa 6:3.

U odlučujućem setu Dodigova igra na servisu je posebno patila, postotak osvojenih poena nakon prvog servisa je pao na svega 43 posto i Australac više nije izgubio niti gem do kraja meča usput iskoristivši sve tri break šanse u trećem setu.

U polufinalu Hewitta očekuje dvoboj protiv boljeg iz meča Johna Isnera i Jamesa Blakea.

ATP Atlanta, četvrtfinale:
Lleyton Hewitt (Australija, 7) - Ivan Dodig (Hrvatska, 3) 1:6, 6:3, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.07.2013. u 00:43
    lako moguce da je i ovaj uzeo zabranjenu supstancu;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.07.2013. u 21:32
    Raspo se ko Čilić u najboljim danima.
    Obrisan korisnik