Rukomet

Vuglač: "Nismo uspjeli osvojiti broncu iako smo bili najjača ekipa na turniru"

Iz Sarajeva:Zvonka Keliš • nedjelja, 28.07.2013.
Vuglač: "Nismo uspjeli osvojiti broncu iako smo bili najjača ekipa na turniru"
Foto: Ivana Karačić

Hrvatski juniori iz Sarajeva gdje su se ovih dana borili na Svjetskome rukometnome prvenstvu kući se vraćaju bez osvojenog odličja, naime, bolji od njih u susretu za broncu bili su rukometaši Francuske. U hrvatskim redovima stoga ostaje žal za medaljom budući da su Hrvati, kako i sami kažu, po kvaliteti trebali biti u borbi za zlato.

Hrvatska juniorska rukometna reprezentacija poražena je u susretu za treće mjesto, točnije, brončano odličje na Svjetskome prvenstvu u BiH. Bolji od Hrvata nakon velike borbe i uistinu uzbudljive utakmice bili su Francuzi koji su se tako okitili broncom na svjetskoj smotri, dok se tužna Hrvatska kući vraća bez medalje.

Vratar Hrvatske koji se pokazao uistinu odličnim u susretu s Francuzima, Matej Ašanin, netom nakon susreta za Sportnet je kazao: "Očekivanja su nam bila viša od samoga polufinala, no tamo smo izgubili od Španjolaca i dobili smo Francuze za suparnike u utakmici za treće mjesto u kojoj smo išli praktički na glavu za broncu."

"Međutim, Francuzi su se ovoga puta pokazali boljima i na kraju moramo biti zadovoljni četvrtim mjestom", nadodao je potom Ašanin koji je trenutno na radu u španjolskom Ademar Leonu s kojim ima još jednu sezonu ugovora te u kojem se situacija, kako sam kaže, poboljšala te će njegova ekipa u pomlađenom sastavu ove sezone, za razliku od prošle u kojoj je igrala u Ligi prvaka, napadati EHF Kup.

Iako je uistinu sjajan bio u dvoboju s Francuzima te je Hrvate držao u utakmici veći dio ogleda, Ašanin je ostao skroman na kraju ove rukometne priče: "Ne bih volio sebe izdvajati u današnjoj utakmici, već smo mi kao momčad trebali zajedno dobro odigrati kako u obrani tako i u napadu i privesti potom kraju dvoboj u svoju korist, no tako nažalost nije bilo."

Ašaninov suigrač iz juniorske reprezentacije, Mario Vuglač, ujedno najbolji hrvatski strijelac us suretu za treće mjesto, također nije mogao biti zadovoljna konačnim rezultatom Hrvata s obzirom da su svi s razlogom očekivali medalju, i to ne bilo koju, onu zlatnoga sjaja.

"Mislim da smo svi očekivali ne broncu nego zlato, da smo mu se svi potajno nadali. No, eto ispali smo u polufinalu, slabo smo tada otvorili utakmicu i potom je došla utakmica protiv Francuza", kazao je Vuglač te je potom nastavio: "Malo smo bili emotivno ispražnjeni, ali smo skupili nekako snage i motiva za ovu utakmicu, no, opet smo u nju ušli malo slabije. Francuzi su tada napravili razliku i nakon toga je bilo teško vratiti se u utakmicu koju su oni potom lagano priveli kraju budući da su dobro iskoristili svoje šanse i treba im samo čestitati na tome."

No, uspjeli su se Hrvati vratiti u drugome djelu te su stigli i na minimalan zaostatak, no, nikako da poravnaju rezultat: "Vratili smo se mi, bili smo tik do, ali nikako da prevagnemo, nikako nismo uspjeli preći u vodstvo ili barem izjednačiti. Uspjeli smo tek stići na jedan razlike. Nažalost nismo uspjeli osvojiti broncu iako smo po meni bili najjača ekipa ovoga turnira."

Iako su za kraj ove generacije svi priželjkivali medalju, posebicu onu zlatnoga sjaja, a ona na koncu nije osvojena, u redovima Hrvata zasigurno ostaje žal za polufinalnim slavljem, ali i onim za brončano odličje: "Svima nam je kao prvo bilo užasno žao što smo izgubili polufinale budući da smo mi dečki stvarno očekivali zlato, no, ne može se reći da četvrto mjesto nije rezultat. Međutim, mi smo priželjkivali zlato posebice zbog naše kvalitete, a na kraju smo ispali u polufinalu" , zaključio je Vuglač.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg30.07.2013. u 22:51
    Hrvatska je zemlja prepuna jako talentiranih igraca (nogomet, rukomet, kosarka) ali treneri su nam u najbolju ruku samo prosjek... Doduse ocito znaju od njuih napraviti dobre igrace ali ne i dobru momcad.
    interreg
  • Obrisan korisnik30.07.2013. u 17:06
    Dečki,svaka čast,dokazali ste da možete i da ima puno talentiranih mladića koji će za nekoliko godina biti nositelji naše repke,a da bi to postigli pod hitno Golužu treba maknut iz hrvatskog rukometa.
    Obrisan korisnik
  • Perfect30.07.2013. u 09:56
    Svaka čast Vuglaču na ovom naslovu, ima li još Vuglača u hrvatskom rukometu, trebali bi iskoračit konačno, jer ovo više nema smisla.
    Perfect
  • sportoz29.07.2013. u 15:02
    Svejedno, vama igračima čestitke! Onome tko vam je postavio maloumnog izbornika - sve po spisku i malo šire!
    sportoz
  • Obrisan korisnik29.07.2013. u 13:15
    Slavko jesi to ti? :)
    Obrisan korisnik