Vodeni sportovi

Todorović bez finala na 50 delfin, završetak na 14. mjestu

Ivor Krapac • nedjelja, 28.07.2013.
Todorović bez finala na 50 delfin, završetak na 14. mjestu
Foto: Sandro Donda

Mario Todorović zauzeo je 14. mjesto u polufinalu na 50 metara delfin na plivačkom Svjetskom prvenstvu u Barceloni. Hrvatski plivač bio je sedmi u svojoj polufinalnoj skupini, a za pozicijom koja je vodila u finale zaostajao je 31 stotinku...

Poslije proboja u polufinale u nedjelju u prijepodnevnom dijelu programa, Mario Todorović nije napravio još jedan korak na 50 metara delfin na Svjetskom prvenstvu u Barceloni. Hrvatski plivač je u poslijepodnevnom polufinalu zauzeo sedmo mjesto u svojoj skupini, a 14. ukupno, s isplivanih 23,47 sekundi.

To vrijeme bilo je nešto bolje nego prijepodnevno, kada je, podsjetimo, Todorović u kvalifikacijama imao 23,53 sekundi.

Za proboj u finale, 24-godišnji hrvatski plivač trebao je biti 31 stotinku brži. Amerikanac Eugene Godsoe, osmoplasirani poslije dvije polufinalne utrke, isplivao je 23,16 sekundi.

Kao vodeći dvojac, u finale su se probili Brazilci Nicholas Santos (22,81) i Cesar Cielo Filho (22,86). Finalisti će biti i Bjelorus Jauhen Curkin, Francuz Frederick Bousquet, Ukrajinac Andrij Govorov, Nijemac Steffen Deibler, Francuz Florent Manadou i Amerikanac Godsoe.

U finalu neće plivati južnoafrički veteran, 33-godišnji Roland Schoeman, koji je završio polufinale na 10. mjestu, s 23,25 sekundi, uz devet stotinki zaostatka za osmoplasiranim. Schoeman je prijepodne bio bolji, s dolaskom do prvog mjesta na kraju kvalifikacija, s isplivanih 23,02 sekundi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!