Rukomet

Rukometaši Nexea počeli pripreme, predstavljeni novaci u klubu

Sportnet • četvrtak, 01.08.2013.
Rukometaši Nexea počeli pripreme, predstavljeni novaci u klubu

Rukometaši Nexea započeli su pripreme za novu sezonu. Na okupljanju i prvom treningu bilo je 14 igrača...

Nedostajali su Šime Ivić i Josip Božić Pavletić, koji su zbog obveza u juniorskoj, odnosno kadetskoj reprezentaciji Hrvatske dobili nekoliko dodatnih dana odmora.

Uz "stare" igrače - Pericu i Franju Lelića, Josipa Pivca, Albina Etera, Miju Tomića, Marka Mrđenovića, Marka Bureša i Igora Vujića – novinarima i javnosti predstavljeni su i novaci u dresu Gromova – Luka Sokolić (srednji i lijevi vanjski), Marin Sakić (pivot), Tibor Jurjević (srednji vanjski), Marin Kružić (desni vanjski), Marin Vegar (lijevi vanjski) i Krešo Tomas (pivot).

Odlukom novoga trenera Zdenka Kordija, prvoj su momčadi priključeni i dosadašnji juniori Nikola Njegovan i Daniel Hvizdak.

Rukometaši Nexea pripreme će odraditi u Našicama uz nekoliko turnirskih nastupa. Prvi od njih biti će u Novom Sadu (16. - 18.8.), zatim u austrijskom Leobenu (23. i 24.8.) te naposljetku u Kanjiži, zadnjeg vikenda u kolovozu.

Poslije okupljanja i početka priprema, ono što očekuje momčad najavili su predsjednik kluba Josip Ergović i novi trener Zdenko Kordi.

"U novu sezonu ulazimo s novim trenerom te šestoricom novih igrača. Iznimno sam zadovoljan s ovosezonskom momčadi i veliki sam optimist pred početak nove sezone. Naravno, oni to radom i rezultatom moraju i potvrditi tijekom sezone koja je pred nama", istaknuo je Josip Ergović.

"Ciljevi ostaju isti", dodao je predsjednik kluba: "SEHA liga nam i dalje donosi veliko iskustvo i odličnu promociju, kako kluba, tako i igrača i sponzora i sredine u kojoj igramo. Naravno da, uz sve navedeno, i u SEHA ligi uvijek želimo postići što bolji rezultat. U Europi puno toga ovisi o sreći, o tome koga ćemo dobiti za protivnika. Bilo bi lijepo plasirati se u natjecanje po skupinama EHF kupa, ali nam to ipak nije imperativ. Ukoliko nam se ukaže prilika dat ćemo sve od sebe kako bismo je i iskoristili, naravno."

"Slična je situacija i s domaćim Kup natjecanjem, naša je želja što bolji plasman. Idealno bi bilo finale s CO Zagrebom. No, kao i uvijek, naš je glavni cilj Premijer liga, osvajanje drugoga mjesta koje nam osigurava nastup u SEHA ligi i sljedeće sezone", zaključio je Ergović.

Zdenko Kordi kazao je da je našički klub u novoj etapi svojeg razvoja: "Prve su četiri godine, nakon ulaska u Premijer ligu, bile u znaku euforije i početka nečega velikoga. Drugo, skoro identično vremensko razdoblje, bilo je posvećeno stabilizaciji u vrhu hrvatskoga rukometa, izlasku u Europu i SEHA ligu. Sada je pred nama novi ciklus koji će obilježiti puno novih detalja."

"Jedan je od njih i činjenica da smo nastupima u SEHA ligi i europskim natjecanjima privukli interes bogatijih klubova kojima postaju zanimljivi naši igrači. To zahtijeva puno više planiranja, truda i rada, ali to je jednostavno neminovno. Na to moramo biti spremni", dodao je novi Nexeov trener.

Kordi se osvrnuo i na momčad koju će voditi, s prilikom i za dvojicu dosadašnjih juniora. "Ovisno o razvoju situacije, to se može i mijenjati tijekom jeseni", opisao je svoj sastav: "Situacija u gospodarstvu i nama određuje neke stvari. Mi se tome moramo prilagoditi. Sigurno je dobra praksa uključivanje mladih igrača u prvu momčad, za sada su to Njegovan i Hvizdak. To ne znači da za mjesec dana u pogonu neće biti još netko kako bi ih što više dobilo priliku."

"Oni trebaju osjetiti kako je to raditi sa seniorskom ekipom. Oni taj izazov trebaju prihvatiti, to im je prilika za upoznavanje s profesionalizmom. Na taj će im način biti olakšana odluka o bitnim životnim pitanjima", nastavio je trener Našičana, koji se potom dotaknuo tijeka priprema.

"Bit ćemo u Našicama, koristiti ćemo dvoranu, vanjske terene i fitness-centar. Za sada je planirano osam pripremnih utakmica, po tri na turnirima u Novom Sadu i Kanjiži te dvije u Leobenu. Plan je za sada takav, postoji ipak mogućnost odigravanja još poneke utakmice s klubovima iz bliže okolice. Mislim da će nam to biti dovoljno za uigravanje momčadi", zaključio je Zdenko Kordi.

Paket24 Premijer liga, Liga A

1RK Zagreb 14509:374+13528
2Sesvete 14445:378+6723
3Varaždin 1930 14428:442-1415
4Gorica 14410:405+511
5Trogir 14369:387-1811
6Karlovac 14363:432-699
7Osijek 14370:434-648
8Moslavina 14379:421-427

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.08.2013. u 13:11
    Pojačanja su sasvim solidna, Sokolić će biti odlična zamjena za Sliškovića, a čuo sam dobre stvari o Sakiću i Kružiću, sretno u svakom slučaju.
    Obrisan korisnik
  • PetarKružić01.08.2013. u 11:25
    Mlada i perspektivna ekipa na celu sa mozda i najvecim strucnjakom na ovim podrucjima Zdenkom Kordijem koji je jedan od rijetkih hrvata sa master ehf licencom.
    PetarKružić