Rukomet

Luka Sokolić: "S Nexeom želim igrati vrhunski rukomet"

Ivana Strahija • subota, 03.08.2013.
Luka Sokolić: "S Nexeom želim igrati vrhunski rukomet"

Luka Sokolić pojačanje je našičkog rukometnog kolektiva, u kojeg stiže nakon igranja u Danskoj i Švedskoj...

Rođen 1990., Luka Sokolić rukomet je počeo igrati u osnovnoj školi, a matični mu je klub Sloga Novoselec Križ. U srednjoj školi prvo je zaigrao za Dugo Selo, a potom i CO Zagreb, u mlađim kategorijama i drugoj momčadi te došao do prve ekipe. Potom odlazi na posudbe, prošao je Dubravu, Medveščak i Sisciju, a nakon raskidanja ugovora sa Zagrebašima igra u Gorici.

Odličnu sezonu okrunila je i titula najboljeg strijelca Premijer lige, ali i transfer u danski KIF Kolding. Nakon toga, igrao je u Švedskoj, u klubu Guif Eskilstuna.

Svoje vrijeme u Skandinaviji je Sokolić opisao: "Bilo je stvarno super. U Danskoj je bilo posebno dobro, klub je posložen vrhunski, sve je na najvišem nivou. Jedini je problem bio što se KIF Kolding spojio s Kopenhagenom pa su u taj novi, zajednički klub došle mnoge zvijezde danskoga rukometa. Minutaža nije bila u skladu s očekivanom pa sam se odlučio za posudbu u Švedsku. U Guifu sam puno igrao i stekao veliko iskustvo."

Ipak, odlučio se odazvati ponudi iz Našica, a svoj povratak u Hrvatsku objašnjava: "Bio je to poziv koji se ne odbija i koji nisam nikako želio propustiti. Odlučio sam vrlo brzo i došao u Našice. Nexe nudi puno izazova i ovdje očekujem priliku za igranjem rukometa na vrhunskom nivou. Mislim da je ovo veliki korak naprijed u mojoj karijeri, došao sam u Nexe kako bih igrački napredovao. Očekuje nas izuzetno jaka SEHA liga, atraktivan Kup EHF-a te domaća natjecanja koja su uvijek posebno zanimljiva."

Sokolić će novom treneru biti koristan na dvije pozicije, lijevog i srednjeg vanjskog: "To se kroz godine igranja mijenjalo, meni je iskreno svejedno na kojoj ću poziciji igrati. Koju god mi ulogu namijeni trener ja sam je spreman odigrati", samouvjeren je Sokolić.

Luka Sokolić je bio i član zlatne juniorske generacije koja je 2009. u Tunisu postala svjetski prvak. U Našicama će tako ponovno zaigrati s prijateljem iz tih dana, vratarom Pivcem. "Bila je to iznimna generacija, Markotić, Slišković, Pivac, Stepančić, Marić, Šprem, Špelić… Pivca dobro poznajem, on će mi sigurno pomoći u aklimatizaciji u Nexeu. Inače sam prošao sve mlađe selekcije hrvatske reprezentacije, a zlato iz Tunisa posebno ću pamtiti", zaključio je razgovor za službene internetske stranice Nexea.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nido03.08.2013. u 14:33
    ...e pa tesko ces to bas s Nexeom!!!!
    nido