Tenis

Dodig u prvom kolu protiv Slovenca, Karlović u kvalifikacijama

Ivor Krapac • subota, 03.08.2013.
Dodig u prvom kolu protiv Slovenca, Karlović u kvalifikacijama
Foto: Kristijan Komarica

U ponedjeljak počinje prvi Masters 1000 turnir na ovoljetnoj sjevernoameričkoj turneji na tvrdoj podlozi. Igrat će se u Montrealu, koji je ovogodišnji domaćin kanadskog Masters 1000 turnira, a u glavnom ždrijebu zasad je jedan hrvatski predstavnik, Ivan Dodig. Ivo Karlović će svoj put započeti u kvalifikacijama...

U nastavku ljetne sjevernoameričke turneje, nova postaja ATP Toura bit će šesti Masters 1000 turnir sezone, u Montrealu, čiji glavni ždrijeb počinje u ponedjeljak. Od hrvatskih tenisača, u glavnom ždrijebu zasad je Ivan Dodig, a Ivo Karlović pokušat će mu se pridružiti prolaskom kvalifikacija. Prvi hrvatski reket Marin Čilić, o čijoj dopinškoj aferi iz Münchena Međunarodni teniski savez zasad nije objavio ništa službeno, i dalje ne igra.

Dodigov prvi ovogodišnji suparnik na kanadskom Masters 1000 turniru bit će 26-godišnji Slovenac Grega Žemlja, 55. na svijetu. Hrvatski tenisač slavio je u jedinom dosadašnjem susretu njih dvojice, sa 6:3, 3:6 i 6:1 u drugom kolu kvalifikacija Wimbledona 2010. godine, a u slučaju da pobijedi i u Montrealu, Dodig bi u drugom kolu išao na šestog nositelja, Argentinca Juana Martina Del Potra, koji je slobodan na startu.

Od postavljenih igrača, u toj su četvrtini ždrijeba i Milos Raonic (11.) i Fabio Fognini (13.), a predvodi je drugi nositelj Andy Murray. Drugi tenisač svijeta će u Kanadi igrati svoj prvi turnir nakon osvajanja Wimbledona.

Ivo Karlović bit će u akciji u kvalifikacijama, u ulozi 10. nositelja. Prvi Karlov suparnik bit će Rus Tejmuraz Gabašvili, 118. na ATP ljestvici, a ako ga nadjača, u borbi za prolazak u glavni turnir susreo bi se s jačim iz dvoboja Izraelca Amira Weintrauba i četvrtopostavljenog Španjolca Alberta Ramosa.

Karlović i Gabašvili dosad su se sreli 2009. na travi londonskog Queen's Cluba. Hrvatski tenisač je u prvom kolu prošao sa 6:3 i 7:6(11).

Od vodećih na ATP ljestvici, u Montrealu će igrati prva četvorica, Novak Đoković, koji traži svoj treći uzastopni naslov u Kanadi, Andy Murray, David Ferrer i Rafael Nadal. Neće biti Rogera Federera, pobjednika kanadskog Masters 1000 turnira iz 2004. i '06., koji se poslije nedavnog poraza protiv Daniela Brandsa u Gstaadu požalio na bol u leđima. Federer je o otkazivanju Montreala izvijestio u petak, a naredni nastup trebao bi imati kao branitelj naslova na Masters 1000 turniru u Cincinnatiju, koji počinje 11. kolovoza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.08.2013. u 13:48
    koga briga za belu soknu
    Obrisan korisnik
  • rios03.08.2013. u 13:46
    Mene živo zanima kak on misli obranit 1/4 finale US-a ili napraviti čak korak dalje, ako uopće ne igra, a debelo je počela američka turneja prije zadnjeg gs-a. I to nikog ne brine, jedino se ja budala kopam oko njega i njegovog glupog doping testa i to kaj se nikad ne plasira na WT Finals na kraju... [više na forumu]
    rios
  • Obrisan korisnik03.08.2013. u 11:05
    A silić u komuni.
    Obrisan korisnik