Nogomet

Jurčić: "Znao sam da ćemo se mučiti, ali očekivao sam ipak lakšu pobjedu"

Sportnet • nedjelja, 04.08.2013.
Jurčić: "Znao sam da ćemo se mučiti, ali očekivao sam ipak lakšu pobjedu"
Foto: FaH

Dinamo je u Maksimiru više od 88 minuta lomio otpor Splita i na kraju pogotkom džokera s klupe Soudanija došao do tri boda i vrha ljestvice. Terener Modrih Kruno Jurčić istaknuo je kako će pobjeda dobro doći kao motiv za susret protiv Šerifa u Tiraspolu.

Inicijativa na travnjaku, niz prigoda, niz sjajnih intervencija vratara i nedirnuta mreža sve do završnice utakmice, susret sa Splitom u Maksimiru po mnogočemu je nalikovao onome protiv Šerifa iz Tiraspola. Srećom, sličnosti nisu prestale niti u samoj završnici, no umjesto Ante Rukavine ovoga puta čovjek odluke bio je El Soudani.

"Bili smo puno bolji, imali puno prilika i na kraju zasluženo pobijedili. Šerif nam na Maksimiru nije ništa napravio, pokazali smo da smo bolja momčad i idemo i tamo dobiti utakmicu."

-- Said Husejinović

"Što reći, zadovoljan sam, ovo mi je četvrta utakmica da nisam primio pogodak. Prvi put da sam imao malo više posla, ali najvažnije je da smo dobili utakmicu i možemo se okrenuti Europi."

-- Oliver Zelenika

"Moj pogodak je presudio, ali cijelu utakmicu vidjelo se da smo bolji i bilo je pitanje kada ćemo zabiti, baš kao protiv Šerifa. Ovo su bitne pobjede, jer pokazali smo već drugu utakmicu zaredom da vjerujemo u sebe i ne gubimo glavu. Uostalom, nije mogao Zagorac obraniti baš sve, zar ne", rekao je nakon utakmice čovjek odluke.

Trener Modrih Kruno Jurčić istaknuo je kako će pobjeda sasvim sigurno dobro doći uoči europskog ogleda u Tiraspolu, premda dodaje da je ipak očekivao nešto lakšu pobjedu.

"Ovakve utakmice znaju biti poticaj za dalje, a nas to 'dalje' svakako zanima. Pobjeda u zadnjim trenucima je značajna stvar i bit će to dobar motiv za susret sa Šerifom. Nadam se da ćemo biti koncentriraniji i napraviti sve što je potrebno da prođemo dalje", rekao je Jurčić.

Dinamo se ponovno mučio s realizacijom, a nije pomoglo ni što je vratar Splita imao svoj dan. Od svojih je igrača pak očekivao nešto više.

"Znao sam da ćemo se mučiti i da imamo probleme kad uđemo u četiri ili pet izmjena. Ipak, očekivao sam nešto bolju reakciju par pojedinaca i da lakše prebrodimo ovu utakmicu", dodao je strateg zagrebačke momčadi, ali i uputio pohvale Splitu.

"Izvanredna ekipa koja zna svoj posao, u svakom trenutku svaki je igrač stajao tamo gdje je trebao. Usprkos tome, moji su momci izborili pobjedu visokom koncentracijom i na tome im čestitam."

Trener Splita Stanko Mršić bio je svjestan zadatka koji čeka njegovu momčad u Maksimiru i žali za slabijom koncentracijom u situaciji koja je Dinamu donijela pogodak. Splitski strateg, međutim, kao ključni trenutak utakmice ističe prekršaj nad Matom Bilićem kojeg sudac Domagoj Ljubičić nije kaznio udarcem s bijele točke.

"Znali smo da nas u Maksimiru očekuje teška utakmica, a ni vrijeme nije bilo naklonjeno nogometu. Išlo nas je dobro sve do 88. minute i na kraju sam s Radeljićem želio napraviti 'oklop' u završnici, no loše smo se postavili u situaciji koja je presudila susret. Po meni je prijelomni trenutak utakmice bio nedosuđeni jedanaesterac na Biliću, ali time ne želim umanjiti Dinamovu pobjedu", rekao je Mršić na konferenciji za medije nakon susreta u Maksimiru.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.08.2013. u 13:27
    Da...realnost-ne mora se nužno sudit protiv Dinama na Maksimiru pri egalu. Neminovnost,al vjerovat u ovom slučaju Mati Biliću i njegovim konstantnim širenjima ruku...a ne znat da je lik član generacije najpoznatijih mladih padavičara Hajduka u zadnjih nekoliko desetljeća,na čelu sa kapetanom... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.08.2013. u 13:04
    reći da je čop među najboljim igračima je uvreda ne samo za dinamo već za bilo koji klub 1 hnl. sammir ili husejinović, ne igraju obojica u prvih 11. za ademija se slažem, jeben igrač, u odnosu na sare-a space shuttle
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.08.2013. u 13:02
    i još nešto, rano je za prognozu, ali uzevši u obzir utakmice u hajduku zaključujem da lima nije kvalitet za europu. nešto ala pivarić. bezveze dovoditi još jednog stranca koji nije ništa kvalitetniji od domaćih igrača
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.08.2013. u 11:50
    dinamo je počeo utakmicu bez nekoliko najboljih igrača. soudani, sammir, šimuinić, ademi. ako dodamo da nije niti čop igrao, onda je to gotovo pola ekipe, a sa husejinovićem i pola. split je imao jednu šansu iz prekida u prvom dijelu i to je sve. split je imao rebića protiv istre pa ju nije dobio i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.08.2013. u 11:33
    split je došao u zagreb bez 2 najbolja igrača i do pogotka je imao bolje šanse od dinama unatoč terenskoj premoći dinama. vezano za sporne situacije, ni blizu penala, bilić je trebao dobiti već za prvo glumljenje žuti pa mu nebi palo napamet simulirati
    Obrisan korisnik