Košarka

Šarićeva ozljeda lakše prirode, Hrvatska uzvratila Makedoniji

Branimir Korać • srijeda, 07.08.2013.
Šarićeva ozljeda lakše prirode, Hrvatska uzvratila Makedoniji
Foto: FaH

Hrvatska košarkaška reprezentacija odigrala je u Zagrebu utakmicu zatvorenu za javnost, protivnik je ponovno bila Makedonija, a ovaj put su Repešini izabranici odnijeli pobjedu. Stigla je vijest i o stanju Darija Šarića koje ipak nije ozbiljno...

Važnije od samog rezultata dvoboja iza zatvorenih vrata protiv Makedonije bili su rezultati magnetske rezonancije Darija Šarića. Hrvatski reprezentativac je u jučerašnjem susretu protiv Makedonije iskrenuo nožni zglob, međutim magnetska rezonancija je pokazala kako nema većih oštećenja i Šarić će se reprezentaciji normalno priključiti u Dubrovniku nakon povratka s turnira u Francuskoj.

Dok je javnost očekivala rezultate snimanja, hrvatski reprezentativci su u Zagrebu igrali protiv Makedonije drugu pripremnu utakmicu i ovaj put su bili uspješniji 72:67.

Ponovno je Hrvatska odradila dobro prvo poluvrijeme, ali za razliku od prošlog susreta, nije bilo značajnog pada u drugom dijelu. Repešini izabranici sačuvali su prednost iako je ona pala s maksimalnih gotovo plus 20 na konačnih plus pet.

U Slavonskom Brodu nije nastupio Luka Žorić, ali je zato u ovom susretu igrao i to bio među istaknutijim pojedincima s deset poena.

Deset poena dodao je i Damir Markota dok su najefikasniji s po 11 poena bili Marko Tomas i Ante Delaš.

Makedoniju su predvodili Damjan Stojanovski s 14 poena i Vladimir Brčov s 12 dok su najopasniji iz prvog dvoboja Vojdan Stojanovski i Bo McCalebb limitirani na osam, odnosno tri poena.

Hrvatska sada putuje u Francusku gdje će tijekom vikenda igrati na turniru protiv domaćina, Njemačke i Grčke. Prvu utakmicu igra u petak protiv Grka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.08.2013. u 07:40
    Bit će nama taj Draper čisto zlato.... Njega domoljublje nije napustilo. Stvarno je ok taj lik.
    Obrisan korisnik
  • 14brus07.08.2013. u 23:50
    bravo..ajmo u Sloveniju po jedan dobar rezultat!
    14brus