Nogomet

Deschamps vratio u reprezentaciju Nasrija i Abidala, pozvan i Kondogbia

Branimir Korać • četvrtak, 08.08.2013.
Deschamps vratio u reprezentaciju Nasrija i Abidala, pozvan i Kondogbia
Foto: EPA

Francuski izbornik Didier Deschamps vratio je u reprezentaciju Samira Nasrija i Erica Abidala za prijateljski dvoboj protiv Belgije sljedeći tjedan. Pozivnicu u reprezentaciju po prvi put je dobio i Sevillin veznjak Geoffrey Kondogbia...

Iskusni branič Eric Abidal i suspendirani veznjak Samir Nasri ponovno su dio francuske reprezentacije. Izbornik Didier Deschamps priključio ih je reprezentaciji koju očekuje prijateljski dvoboj protiv Belgije.

Abidal je posljednju utakmicu za reprezentaciju odigrao još u veljači 2012. godine i Deschamps smatra kako njegovo iskustvo može pomoći.

"Eric posjeduje veliko iskustvo na pozicijama na kojima imamo ozlijeđene igrače ili igrače kojima nedostaju minute. Nisam ovdje da mu nudim poklone već smatram da je nakon priprema s Monacom sposoban pomoći", komentirao je Deschamps.

U reprezentaciju je vratio i Samira Nasrija koji je odradio suspenziju od tri utakmice zbog sukoba s novinarom tijekom Europskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj.

Prvi poziv u reprezentaciju zaradio je mladi veznjak Seville Geoffrey Kondogbia što se i očekivalo.

"Geoffrey je bio odličan u dresu Seville, a bio je dobar i u francuskoj reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu u Turskoj. Ovo mu je prava prilika da se upozna s A momčadi, mislim da nam puno toga može donijeti."

"Presretan sam, kada sam odlazio iz Lensa u Sevillu prošlo ljeto, nije mi bilo niti na kraj pameti da ću godinu dana kasnije igrati za A reprezentaciju. No to je nogomet, u njemu sve može brzo otići gore ili dolje. Sevilla mi je pružila veliku priliku i na tome sam joj zahvalan", komentirao je Kondogbia.

Kandidati za Belgiju

Vratari: Mickaël Landreau (Bastia), Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Marseille)

Braniči: Eric Abidal (Monaco), Gaël Clichy (Manchester City), Mathieu Debuchy (Newcastle United), Patrice Evra (Manchester United), Laurent Koscielny (Arsenal), Eliaquim Mangala (Porto), Adil Rami (Valencia), Bacary Sagna (Arsenal)

Veznjaci: Etienne Capoue (Toulouse), Clément Grenier (Lyon), Josuha Guilavogui (St Etienne), Geoffrey Kondogbia (Sevilla), Rio Mavuba (Lille), Moussa Sissoko (Newcastle United)

Napadači: Karim Benzema (Real Madrid), Olivier Giroud (Arsenal), Samir Nasri (Manchester City), Dimitri Payet (Marseille), Franck Ribéry (Bayern Munich), Mathieu Valbuena (Marseille)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.08.2013. u 01:19
    od engleza teško da su jači,a od nizozemaca nikako...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.08.2013. u 23:45
    Izgledaju dosta slabo,ali i ovakvi kakvi su jaču su od Engleza,vjerovatno i Nizozemaca!crotman daj ne seri,kad ti i tebi slični čujete da je za našu koš.rep.,1992 na Oi igralo 5 Srba(barem po ocu Srbi),onda poludite i pišete gluposti!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.08.2013. u 23:15
    ovdje ima više afrikanaca nego francuza
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.08.2013. u 23:04
    vicentecalderon stvarno si znalac....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.08.2013. u 22:13
    didie dejšom
    Obrisan korisnik