Zimski sportovi

Nakon torpediranja Perković Medveščaku donio drugu pobjedu na "kaljenju" u Mariboru

Ana Legradi • četvrtak, 08.08.2013.
Nakon torpediranja Perković Medveščaku donio   drugu pobjedu na "kaljenju" u Mariboru
Foto: Davor Sajko

Zagrebački Medveščak uspješno nastavlja svoj pripremni ciklus utakmica u Mariboru. Večeras su u dvorani Tabor (19 sati) palice ukrstili s ljubljanskom Olimpijom u čijem su sastavu prema dogovorenoj suradnji ova dva kluba zaigrali pojedini igrači iz Medveščakove ekipe. Hrvatski predstavnik u KHL-u je upisao drugu pobjedu uz dva pogotka Nathana Perkovića i jednim Hugha Jessimana.

Drugi nastup i druga pobjeda pokazatelj su uigranosti novog sastava Marka Frencha. U više manje prijateljskom susretu između dva rivala iz EBEL-a Medvjedi su pokazali dominaciju i upisali pobjedu uz 3:0 nakon što su u utorak torpedirali ruski Torpedo s 3:1.

Susret je otvorio američki napadač Hugh Jessiman u prvom dijelu, a golijadu je nastavio Nathan Perković, također američki napadač s kojim je Medveščak nakon jedne uspješne sezone odlučio produžiti ugovor na još jednu sezonu. French je ponovno mijenjao golmane tijekom susreta. Premijeru u novom ruhu Medveščaka je na ledu večeras imao mladi golman Andrej Vasiljević, a dio susreta je mrežu branio Barry Brust.

Slovenska Olimpija je prema dogovorenoj suradnji s Medveščakom o razmjeni igrača za koju se još čeka potvrda IIHF-a zaigrala s pet igrača iz zagrebačkog sastava. Linija u sastavu Marko Šakić, Gal Koren, Dario Kostović, Saša Martinović i Kenneth MacAulay je imala priliku odmjeriti snage sa suigračima iz kabine.

Medvjedi će u nedjelju još jednom zaigrati s Olimpijom, a potom im u subotu 17. kolovoza na led izlazi rusku Vitjaz.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.08.2013. u 09:15
    Pripremne utakmice se igraju u Mariboru, ne u Ljubljani :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2013. u 06:48
    Rekordni niz nepobjedivosti u KHL-u se nastavlja! :) Bravo dečki
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.08.2013. u 22:47
    do početka prvenstva moglo bi to izgledati itekako dobro
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.08.2013. u 22:27
    Zagrebački Medveščak uspješno nastavlja svoj pripremni ciklus utakmica u Mariboru. Večeras su u dvorani Tabor (19 sati) palice ukrstili s domaćom Olimpijom.......Olimpija je iz Ljubljane, a ne iz Maribora. ;) :D
    Obrisan korisnik