Nogomet

Dinamovi kadeti u društvu najvećih, na Old Traffordu osvojili 20. Nike Premier Cup!

Sportnet • petak, 09.08.2013.
Dinamovi kadeti u društvu najvećih, na Old Traffordu osvojili 20. Nike Premier Cup!

Nogometaši U-15 momčadi Dinama ostvarili su fantastičan uspjeh, u finalu Nike Premier Cupa na Old Traffordu u Manchesteru svladali su vršnjake iz Milana i osvojili neslužbeno svjetsko klupsko prvenstvo mlađih kategorija.

Dinamovi kadeti u samom su svjetskom vrhu među nogometašima do 15 godina, u finalu 20. po redu Nike Premier Cupa nakon produžetaka su bili bolji od nogometaša Milana s 2:1 i osvojili ovaj prestižan turnir.

Susret je bio uvertira za svečanu utakmicu između Manchester Uniteda i Seville povodom desete obljetnice Rija Ferdinanda u dresu Crvenih vragova. Susret U-15 sastava Dinama i Milana pratio je menadžer Uniteda David Moyes, a medalje i pehar Modrima je uručio napadač engleskog prvaka Javier Hernandez Chicharito.

Dinamo je u vodstvo došao pogotkom Borne Borovca sjajnim udarcem s dvadesetak metara, a nakon izjednačenja Milana igrali su se produžeci dva puta po pet minuta. Već u prvom produžetku Dinamo je pogotkom Damira Lovrena došao do odlučujućeg pogotka.

"Ponosni smo uspjehom koji smo postigli. Ostvarili smo snove izborivši nastup u finalu na prekrasnom 'kazalištu snova' u Manchesteru, a osvajanje trofeja je nešto što nitko od nas neće nikada zaboraviti, zaista poseban osjećaj", rekao je trener mladih Dinamovaca Krešimir Gojun za službene stranice GNK Dinamo.

"Drago nam je što smo na najljepši mogući način svijetu prezentirali rad naše nogometne škole koja je s razlogom izuzetno cijenjena na svjetskoj nogometnoj mapi", dodao je.

Svečanosti dodjele nagrada prisustvovao je i hrvatski reprezentativac u redovima Seville Ivan Rakitić, koji je također čestitao najboljoj momčadi Nike Premier Cupa.

Nike Premier Cup, finale:
Dinamo - AC Milan 2:1 (1:1, produžeci)

Foto: Mauri Forsblom

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Munchen10.08.2013. u 17:26
    A gdje sam ja napisao da nema smisla prodavati igrače? Samo sve mlađi odlaze, i to posebno u klubu koji bi ih mogao još poneku sezonu zadržati .. pa Jedvaj (18.g.) je 13 puta nastupio za seniore. Ali hajde, bar je sve manje lažnih obećanja kako se neće prodavati najbolji igrači (od Modrića pa... [više na forumu]
    Munchen
  • Obrisan korisnik10.08.2013. u 13:01
    Zašto nema smisla prodavati igrače?Pa nije Dinamo Barcelona, da može privući svakog igrača....Ti igrači koji odlaze - žele otići! A zarađeni novac se pametno investira...Dinamo funkcionira kao moderna firma. Ali ne može se osporiti da su rezultati iz godine u godinu sve bolji. Uz svu tu silnu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Munchen10.08.2013. u 10:30
    A gdje sam ja napisao da kriterij uspješnosti ne treba postojati? Naravno, ako su dovoljno dobri za prvu momčad bilo bi i navijačima draže da igraju od "jednako dobrih" imigranata .. ali ako će se nastaviti prodavati i mladi vrlo perspektivni igrači poput npr. Jedvaja meni to sve manje ima... [više na forumu]
    Munchen
  • Obrisan korisnik10.08.2013. u 01:55
    svaka čast na vrhuncu tog uzrasta!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.08.2013. u 00:55
    Nerealno je očekivati da od prvih 11 iz ove ekipe koji su osvojili ovo natjecanje svi zaigraju za prvu momčad Dinama. Jednostavno za seniorski nogomet neki neće biti dovoljno dobri, neki će se izgubiti putem radi pristupa, drugi radi prirodnih predispozicija. Od ove ekipe zaigrat će ih možda 5-6... [više na forumu]
    Obrisan korisnik