Tenis

Williams uvjerljivo u polufinale Toronta, Cirstea izbacila braniteljicu naslova

Vedran Babić • subota, 10.08.2013.
Williams uvjerljivo u polufinale Toronta, Cirstea izbacila braniteljicu naslova
Foto: EPA

Poznati su polufinalni parovi jakog WTA turnira u Torontu. Serena Williams, Agnieszka Radwanska i Na Li očekivano su se ondje našle, dok je iznenađenje priredila Sorana Cirstea izbacivši Petru Kvitovu...

Nakon točno sat vremena igre i dva izgubljena gema Serena Williams izborila je polufinale Toronta. Slovakinju Magdalenu Rybarikovu porazila je 6:1, 6:1.

"Sretna sam svojim reternom, no još ima prostora za napredak. Osjećam se jako dobro. Igram bolje nego prethodnih mjesec dana. Drago mi je što se vraćam u svoj stari ritam", izjavila je Amerikanka, koja je do polufinala u tri meča izgubila samo deset gemova.

Za finale će se prva tenisačica svijeta boriti protiv treće nositeljice Agnieszke Radwanske. Poljakinja je u dva teška seta eliminirala Saru Errani (7:6 (1), 7:5). Amerikanka protiv Radwanske vodi 5-0 u međusobnim susretima.

Četvrta nositeljica Na Li apsolvirala je Dominiku Cibulkovu 7:6 (1), 6:2.

"Prvi je set bio težak, a kad sam ga osvojila, samo mi je u mislima bilo da nastavim tako udarati loptu. U drugom setu sam nastavila igrati kako sam igrala dotad i nisam se obazirala na to što ona radi", kazala je Kineskinja, kojoj na putu do finala stoji nepostavljena Sorana Cirstea. Rumunjka je izbacila šestu nositeljicu i braniteljicu naslova Petru Kvitovu u najnapetijem četvrtfinalu dana (4:6, 7:5, 6:2).

"Izašla sam na teren s pozitivnim stavom i pokušala sam rano povesti. Nije se dogodilo, a bilo je i oscilacija. No sretna sam kako sam igrala. Borila sam se za pobjedu i igrala dobro u važnim trenucima. Ovi rezultati ipak nisu toliko iznenađenje za moj tim i mene. Naporno smo trenirali iz tjedna u tjedan, tako da je ovo normalan razvoj događaja.".

WTA Toronto, četvrtfinale:
S. Williams (SAD, 1) - Rybarikova (Slovačka) 6:1, 6:1
A. Radwanska (Poljska, 3) - Errani (Italija, 5) 7:6 (1), 7:5
Li (Kina, 4) - Cibulkova (Slovačka) 7:6 (1), 6:2
Cirstea (Rumunjska) - Kvitova (Češka, 6) 4:6, 7:5, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.08.2013. u 10:05
    Hjoj, Cirstea u finalu Mastersa?!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.08.2013. u 23:29
    samo deri kraljice
    Obrisan korisnik
  • teletabis8910.08.2013. u 11:58
    Bilo bi veliko iznenađenje da Serena ne osvoji Toronto, ona je ionako svijet za sebe.
    teletabis89