Nogomet

Capello: "Nadam se da svi razumiju važnost našeg gostovanja u Belfastu u srijedu"

Branimir Korać • nedjelja, 11.08.2013.
Capello: "Nadam se da svi razumiju važnost našeg gostovanja u Belfastu u srijedu"
Foto: Kristijan Komarica

Dok će najveći dio svjetskih reprezentacija naredni tjedan odraditi prijateljske utakmice, čisto da izbornici vide gdje se kandidati trenutno nalaze, Sjeverna Irska i Rusija odigrat će jedini kvalifikacijski dvoboj. Fabio Capello upozorava na veliku važnost ovog susreta...

Rusija se nalazi u borbi s Portugalom za prvo mjesto u skupini F kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i u srijedu će odigrati zaostali kvalifikacijski dvoboj protiv Sjeverne Irske. Taj susret trebao je biti odigran ranije, međutim snijeg na dan utakmice prouzročio je odgodu za ovu srijedu.

Portugal je trenutno prvoplasirani u skupini s dva boda prednosti, ali i dvije utakmice više stoga bi pobjeda nad Sjevernom Irskom Rusiju približili krajnjem cilju, osvajanju prvog mjesta i izravnom plasmanu na Svjetsko prvenstvo.

"Bliže se odlučujuće utakmice za konačan plasman i nadam se da su svi svjesni važnosti našeg gostovanja u Sjevernoj Irskoj. Ovo je možda i ključna utakmica po pitanju plasmana u Brazil", istaknuo je Fabio Capello za stranicu Ruskog nogometnog saveza.

Capello respektira Sjevernu Irsku koja je u dosadašnjem dijelu kvalifikacija upisala tri remija i svega dva poraza.

"Oni su dovoljno neugodan protivnik. Dobro sam proučio njihove posljednje utakmice, igraju vrlo čvrsto u obrani s velikim brojem igrača, fizički su snažni i imaju jako dobar kontranapad. Ne smijemo niti na trenutak izgubiti koncentraciju. Morat ćemo igrati brzo, s jednim ili dva dodira, ako ne želimo imati problema u ovom susretu", istaknuo je Capello.

Rusi su se okupili u trening centru Arsenala u Londonu gdje se pripremaju za ovaj dvoboj. "Jako sam zadovoljan sa stanjem u kakvom su igrači doputovali. Njihovo ponašanje i atmosfera na treningu su uzorni, radimo vrlo kvalitetno, ali se ujedno i zabavljamo. Ta pozitivna atmosfera je nešto što me puni optimizmom", dodaje talijanski stručnjak.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!