Rukomet

Matej Ašanin seli iz Ademara u skopski Vardar

Jelena Bagarić • utorak, 13.08.2013.
Matej Ašanin seli iz Ademara u skopski Vardar

Vratar juniorske reprezentacije, 20-godišnji Matej Ašanin zamijenit će Asobal ligu makedonskom Super ligom. Iako je vezan ugovorom, čelnici skopskog Vardar PRO-a isplatili su Ašaninov ugovor vrijedan 35.000 eura, te ga samo par tjedana prije starta Asobal lige preselili u Makedoniju.

Egzodus igrača iz Španjolske se nastavlja, a najnovije ime koje seli iz tamošnje lige je mladi hrvatski vratar Matej Ašanin koji će Ademar Leon zamijeniti financijski dobro potkovanim Vardar PRO-om.

Ruski tajkun Sergei Samsonenko dovodi mnoštvo novih igrača u redove Vardara, te ga želi učiniti konkurentnim s najvećih europskim klubovima kao što su Kiel, Barcelona, PSG, Veszprem, Kielce itd. Prije samo nekoliko tjedana klub je pojačao također mladi Alex Dujšebajev.

Matej Ašanin proveo je samo godinu dana u Ademar Leonu, no odlične predstave na Svjetskom prvenstvu juniora omogućile su mu još jedan veliki transfer u njegovoj karijeri. Zna se da je velika želja Samsonenka bio srpski vratar Darko Stanić no otkup njegova ugovora stajao bi 200.000 eura što očito ruski tajkun ne želi platiti. Rješenje za golmansku poziciju našao je u 20-godišnjem Ašaninu koji se odmah priključuje pripremama makedonskog kluba.

Osim mladih Ašanina i Dujšebajeva koji su svoju kvalitetu dokazali na nedavno održanom SP - u juniora u Bosni i Hercegovini, u redove Vardar stigla su još neka zvučna imena kao što su Rus Mihail Čipurin te nekadašnji Zagrebaš Alem Toskić.

Vardar će igrati Ligu prvaka u kojoj želi ostvariti veliki uspjeh, no skupina u koju su smješteni nije nimalo laka. U skupini C nalaze se zajedno s Barcelonom, PSG-om te švicarskim Wacker Thunom. Petog i šestog sudionika ove skupine saznat će nakon wild card utakmice između Metalurga i Pick Szegeda, te kvalifikacijskih utakmica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10815.08.2013. u 16:45
    @ dama dobar komentar, pog. ono o demokraciji ;-)
    narada108
  • Obrisan korisnik15.08.2013. u 11:37
    Jelena Bagarić a vidi novost sa balkan-handballa: Preokret u pregovorima mladog hrvatskog golmana Mateja Ašanina i skopskog Vardara. Po informacijama koje ima Balkan-Handball.com, Vardar i menadžerska agencija sa kojom talentovani hrvatski čuvar mreže ima ugovor, nisu postigli dogovor. Iako se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Bigguy13.08.2013. u 15:30
    Milić im je ostao i još ganjaju veća imena za gol tako da je Ašaninu trenutno namijenjeno mjesto 3. golmana
    Bigguy
  • narada10813.08.2013. u 15:26
    Hm mozda ti znaš više o Vardaru nego ja, ali koga oni imaju od vratara? Čanevski i Milić, drugi i treći red njihovih reprezentacija , su baš najbolja sredina da se naš Ašo razvija i pokaze. Bit će, bit će ...
    narada108
  • Bigguy13.08.2013. u 14:50
    Neće igrati ni minute u ozbiljnijim tekmama....
    Bigguy