Nogomet

Metalist najavio žalbu: "Pošteno smo izborili nastup u Ligi prvaka"

Sportnet • srijeda, 14.08.2013.
Metalist najavio žalbu: "Pošteno smo izborili nastup u Ligi prvaka"
Foto: EPA

Nakon što je UEFA zbog povezanosti s namještanjem rezultata izbacila ukrajinski Metalist iz europskih natjecanja, klub iz Harkiva odmah je najavio žalbu Sportskom arbitražnom sudu uz tvrdnju kako su pošteno izborili nastup u Ligi prvaka i nije fer da odgovaraju za grijehe bivših vlasnika kluba.

Zbog upletenosti u namještanje rezultata utakmice ukrajinskog prvenstva iz 2008. godine UEFA je u srijedu izbacila Metalist iz Harkiva, sudionika četvrtog pretkola Lige prvaka, iz svih europskih natjecanja. Posve očekivano, ukrajinski klub odmah je najavio žalbu sudu u Lausannei.

"Duboko žalimo zbog ovakve odluke Uefe i s njom se ne slažemo, zato danas planiramo uložiti žalbu na Sportskom arbitražnom sudu", rekao je potpredsjednik kluba Konstyantin Pivovarov, dodavši kako je klub zatražio suspenziju Uefine sankcije kako bi mogao nastupiti u četvrtom pretkolu.

"Želim podsjetiti da je navodna namještena utakmica odigrana 2008. godine, kada je klub imao druge vlasnike. Metalist je ove godine pošteno izborio nastup u Ligi prvaka i naši navijači zaslužuju nastup njihova kluba u najvažnijem europskom nogometnom natjecanju", odbio je Pivovarov odgovornost za postupke bivših vlasnika.

"Želim uvjeriti navijače da ćemo se boriti za prava kluba i zaštititi ih u skladu sa svim pravnim uvjetima", dodao je Pivovarov.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Lovro-ZG15.08.2013. u 09:52
    Čestitke Schalkeu na ulasku u skupine LP!
    Lovro-ZG
  • Skarambež15.08.2013. u 03:45
    Ukrajinci kao namještaju, a Grci ružice. Ma zamisli.
    Skarambež