Ostali sportovi

Ana Jelušić među kandidatima za ulazak u Komisiju sportaša MOO-a

Branimir Korać • srijeda, 14.08.2013.
Ana Jelušić među kandidatima za ulazak u Komisiju sportaša MOO-a
Foto: Kristijan Komarica

Bivša hrvatska skijašica Ana Jelušić nalazi se među kandidatima za ulazak u Komisiju sportaša Međunarodnog olimpijskog odbora. Kandidati su potvrđeni od strane MOO-a, a izbori će se održati tijekom Olimpijskih igara u Sočiju..

Na prijedlog Hrvatskog olimpijskog odbora kojem je pak prijedlog poslala Komisija sportaša Hrvatskog olimpijskog odbora, Ana Jelušić ušla je u krug kandidata za Komisiju sportaša Međunarodnog olimpijskog odbora.

Osim Ane Jelušić kandidati su Kilian Albrecht (alpsko skijanje), Ole Einar Björndalen (biatlon), Didier Cuche (alpsko skijanje), Darija Domračeva (biatlon), Pietro Piller-Cottrer (skijaško trčanje), Tanja Poutiainen (alpsko skijanje), Hayley Wickenheiser (hokej na ledu) i Sarka Zahrobska (alpsko skijanje).

Inače, Komisija sportaša ima 12 članova koje biraju sami sportašu te sedam članova koje bira Međunarodni olimpijski odbor, a svojevrsna je veza između sportaša i MOO-a.

Između navedenih kandidata, bit će izabrana dva sportaša iz dva različita sporta, a birat će ih olimpijci na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.08.2013. u 09:51
    veliko priznanje- svaka čast
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.08.2013. u 08:06
    Treba je uhljebit
    Obrisan korisnik