Rukomet

Mladi Hrvati nastavili pobjednički niz na Svjetskome prvenstvu

Zvonka Keliš • četvrtak, 15.08.2013.
Mladi Hrvati nastavili pobjednički niz na Svjetskome prvenstvu
Foto: Kristijan Komarica

Mlada hrvatska rukometna reprezentacija do 19 godina upisala je i četvrtu pobjedu na Svjetskome prvenstvu u Mađarskoj. Tako je nastavila s odličnim predstavama u skupini C te je nastavila svoj pobjednički niz i protiv Angole koja je svladana s velikih 14 pogodaka razlike.

Pobjednički niz uz novu sigurnu i uvjerljivu predstavu nastavili su mladi hrvatski rukometaši na Svjetskome prvenstvu u Mađarskoj. Nakon Francuske, Brazila i Argentine hrvatski su kadeti u četvrtome kolu skupine C svladali i reprezentaciju Angole kojoj su također očitali pravu malu rukometnu lekciju.

Susret četvrtoga kola otvara Ivan Vida pogotkom za 1:0, a nakon što su na drugoj strani uzvratili rukometaši Angole s dva uzastopna pogotka vrijeme je bilo za pravi hrvatski nalet u kojem su se posebice istaknuli Luka Mrakovčić i Lovro Mihić (8:2). Uspio se tada na suprotnoj strani nekoliko puta ukazati Henriques Cassange, no kada su se sjajnom Mihiću pridružili i Marin Buneta, Vida, Marko Mamić te Bruno Butorac jasno je bilo kako će hrvatska prednost na poluvremenu uistinu biti velika (20:7).

U nastavku Angola nanovo predvođena Cassangeom uspijeva nešto češće pronaći put do hrvatskog gola, no Hrvati na to ne ostaju dužni. Odmah na startu povećavaju svoje vodstvo na 23:7 te 26:8 nakon čega priliku dobivaju i preostali hrvatski mladci. Što sve znaju pokazali su tada i Vučko, Jotić, Božić, Grbavac te Kuduz i Hrvatska bez imalo problema upisuje i četvrtu pobjedu (39:25) na svjetskoj smotri za stopostotan učinak.

Najefikasniji u redovima pobjednika ponovno je bio mladi Zagrebaš Lovro Mihić s deset postignutih pogodaka, a po četiri su dodali Leon Vučko, Luka Mrakovčić te Lovro Jotić. Hrvatski vratari Cvitković, Grahovac i Mudrinjak zajedno su sakupili 18 obrana dok su na drugoj strani Cardoso i Wakela ukupno obranili osam lopti. Najbolji kod Angole bio je Henriques Cassange s devet golova.

Za mlade hrvatske rukometaše nema predaha, naime, već sutra kreću u novi dvoboj, a ovoga puta na suprotnoj će strani terena u 16.15 sati stajati nimalo ugodni Španjolci.

Svjetsko rukometno prvenstvo U19, Mađarska:

Skupina C, 4. kolo:
Hrvatska - Angola 39:25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.08.2013. u 20:28
    bravo dečki iako pravi protivnici tek dolaze-sretbo
    Obrisan korisnik
  • narada10815.08.2013. u 18:16
    zanimljiva završnica kad su Afrikanci uz veeeeliko navijanje sa njihove klupe došli sa -17 na -14, ja mislio „ wtf?, vazna im gol razlika?", kad vidim tablicu, Angola zadnja, igraju za čast - i to je sport. Nakon tekme oni pitaju jednog od našeg (Lovru?) da se slika sa njihovim igračima... [više na forumu]
    narada108
  • ALGHAZANTH15.08.2013. u 18:12
    Ako ćemo tražiti dlaku u jajetu onda je to čak 18 primljenih golova u 2. poluvremenu od ovako slabog protivnika.
    ALGHAZANTH