Nogomet

Darijo Srna: "Bit će drukčije sa Srbijom, veći je ulog"

Ivana Strahija • četvrtak, 15.08.2013.
Darijo Srna: "Bit će drukčije sa Srbijom, veći je ulog"
Foto: Vedran Tolić

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna umirio je navijače da nema razloga za paniku i da će protiv Srbije u Beogradu 6. rujna biti mnogo bolje.

Hrvatska je protiv Lihtenštajna bila, u najmanju ruku, neuvjerljiva i teško će se naći ijedan navijač momčadi s kvadratićima na dresovima koji je zadovoljan prikazanim u Vaduzu u srijedu.

No, isto tako, ne treba paničariti, poručio je navijačima kapetan Darijo Srna, a ne treba ni prozivati pojedince: "S momčadi poput Lihtenštajna moramo dominirati 90 minuta, u većini utakmice smo bili bolji, a ponovile su se neke stvari koje nam smetaju i na čemu trebamo poraditi. Ne treba nikoga prozivati. Imali smo problema, to ne treba skrivati, ali radi se o prijateljskoj utakmici, nadamo se svi zajedno, a i ja osobno, da ćemo to ispraviti. Do kreševa u Beogradu bit ćemo pravi", prenose Sportske novosti kapetanove riječi.

Što se njegovog osobnog zalaganja na utakmici tiče, Srna kaže: "Jasno da nisam najzadovoljni svojim nastupom. Više volim igrati naprijed, ali moram naglasiti da puno više dajem za momčad kao branič. Možda u ovoj utakmici nije tako bilo jer ostalo je mnogo prostora za suparničke kontre, ali defenzivne zadatke sigurno odrađujem kvalitetno."

U Beogradu će 6. rujna biti drukčije, obećao je Srna: "Drukčije će biti sa Srbijom, bit će više vremena za pripreme i naravno, veći je ulog. Za Srbiju ćemo kolektivno biti maksimalno koncentrirani, tako da mislim da na Marakani neće biti problema."

Žao mu je ipak što je utakmica odigrana tako kako jest, jer je narušeno raspoloženje kod navijača: "Ozračje pred Beograd? Narušeno je bilo kod navijača, u javnosti, kod nas igrača ne. Mi smo uvijek pozitivni, znamo da se sport sastoji od poraza i pobjeda. Napravit ćemo sve da nam se Škotska ne ponovi i pokušat ćemo pobijediti na Marakani."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Sensation16.08.2013. u 15:45
    igraj kao u shakhtaru, tamo si stvarno kapetan..u repki to nisi ni zasluzio. cini mi se da je dobio traku samo da dobije manje zutih kartona zbog price sa sucima.
    Sensation
  • Obrisan korisnik16.08.2013. u 09:50
    Koje tri tekme? Možda u Shaktaru. U reprezentaciji protiv Turske u Istanbulu i to bi bilo to. Već godinama gledam njegovo plivanje u obrani, bacanje i valjanje po terenu, mahanje rukama...ma katastrofa. Lik je promašio momčad, savršeno bi se uklopio u grčku ili talijansku repku
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.08.2013. u 02:38
    srbi se moraju dobit. nije bitno tko je izbornik!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.08.2013. u 00:33
    Ovo je sramotno,ali srbe pobjeđujemo iz inata a ne zbog Štimca!!
    Obrisan korisnik
  • interreg16.08.2013. u 00:06
    Srna ne trkeljaj. Ovo je pocetak kraja Hrvatske kao respektabilne reprezentacije. Ne mislim preko noci, ali za koju godinu smo u nabolju ruku druga ili treca liga. Ali mozda se onda krvopije HR nogometa konacno maknu jer nece preko repke vise moci prodavati igrace.
    interreg