Automoto

Rossi: "Ne volim stazu u Indianapolisu. Čudna je i ne odgovara mi"

Branimir Korać • četvrtak, 15.08.2013.
Rossi: "Ne volim stazu u Indianapolisu. Čudna je i ne odgovara mi"
Foto: EPA

Ovog vikenda nastavlja se natjecanje u MotoGP seriji, a utrka se održava u Indianapolisu. Valentino Rossi je priznao kako ne voli tu stazu i bit će najsretniji kada završi utrka...

Red Bull Indianapolis Grand Prix utrka je koja nije među onima koje s velikim iščekivanjem dočekuje Valentino Rossi. Velika zvijezda MotoGP-a potvrdila je kako ne voli ovu stazu i da mu ne odgovara.

"Ne odgovara mi staza u Indianapolisu, ne volim je. Zavoji su dosta čudni zbog drugačijeg asfalta koji se koristi. Moramo koristiti tvrđe gume zbog samog asfalta i to je jedna od najtežih utrka sezone. Fizički je iznimno zahtjevna jer su pogreške vrlo moguće", istaknuo je Rossi.

Za razliku od Rossija, Dani Pedrosa nema previše primjedbi. On smatra kako će se do nedjelje staza posve prilagoditi vozačima.

"Iz dana u dan staza je sve čišća, grip je puno bolji i do nedjelje se uopće neće osjećati razlika u asfaltu. Dugo nije korišten dio staze i dosta je klizavo, ali do nedjelje će se situacija popraviti", dodaje Pedrosa.

Inače, ovo bi mogla biti posljednja utrka na ovoj stazi, odluka o produženju ugovora bit će donesena nakon nedjeljne utrke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoTop temaMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!