Zimski sportovi

Vitjaz bolji od Medveščaka

Sportnet • nedjelja, 18.08.2013.
Vitjaz bolji od Medveščaka
Foto: Ivana Stančin

Medveščak je odigrao i četvrtu pripremnu utakmicu u mariborskoj dvorani Tabor. Nakon pobjeda nad Torpedom i Olimpijom (2), protiv Vitjaza su, unatoč žestokoj borbi, upisali poraz. Vitjaz je pobijedio 4:2.

Medvjedi su već u prvoj minuti pokazali zube budućem suparniku. Igrači se još dobro nisu ni zagrijali i već je pao pogodak. Branič Medveščaka Alan Letang zaobišao je gol Vitjaza i dodao pak u sredinu do Jonathana Cheechooa koji ga je zatim proslijedio između nogu vratara Ivana Ljisutina u Vitjazovu mrežu. U 8. minuti na dvije minute bili su isključeni Andrew Murray i Kurtis Foster, ali vratar Medveščaka Mark Dekanich, koji je branio cijelu utakmicu, obranio je svaki udarac i nije dopustio da Vitjaz u situaciji 5 na 3 izjednači rezultat.

Medvjedi su vodstvo uspjeli zadržati do 25. minute. Naime, u 25. minuti Maksim Ribin vratio je sve na početak. Četiri minute kasnije Matt Murley imao je odličnu priliku za ponovno vodstvo Medvjeda, ali nije uspio zahvatiti pak i poslati ga u mrežu. U 30. minuti šansu su, u powerplayu, imali Foster i Mike Glumac, ali rezultat je i dalje ostao 1:1.

Šest minuta prije kraja druge trećine Medvjedi su ponovo bili u situaciji s dva igrača manje, ali za razliku od prve trećine, u drugoj nisu ipak nisu uspjeli obraniti. U posljednjim sekundama situacije 5 na 3 Vitjaz je zahvaljujući Mikeu Igguldenu osigurao vodstvo 2:1, da bi u 40. Aleksander Karaljuk povisio na 3:1.

No bez obzira na vodstvo Vitjaza, Medvjedi u posljednjoj trećini nisu posustajali te su u 55. minuti pogotkom Billa Thomasa smanjili na 3:2, ali u 60. su pogotkom u praznu mrežu igrači Vitjaza zaključili pobjedu sa 4:2.

Medvjede u nedjelju u 18:00 očekuje još jedna pripremna utakmica u Linzu kod Black Wingsa.


VITJAZ - KHL MEDVEŠČAK ZAGREB 4:2 (0:1, 3:0, 1:1)
MARIBOR - Dvorana Tabor. Suci: Dremelj, Lešnjak, Černe, Pahor.
STRIJELCI:
0:1 MED Cheechoo (Walker, Letang, 1)
1:1 VIT Ribin (Paltarak, 25)
2:1 VIT Iggulden (Afinogjenov, Karaljuk, 34) PP2
3:1 VIT Karaljuk (40) PP2
3:2 MED Thomas (Klubertanz, Letang, 55)
4:2 VIT Karaljuk (Afinogjenov, 60) EN

VITJAZ: Ljisutin, Saprikin, Galavkov, Podzins, Hennessy, Iggulden, Sjeljeznjov, Saladuhin, Ribin, Makejev, Mezei, Paltarak, Glotov, Sabinin, Tataljin, Antonavskij, Topalj, Čjernov, Karaljov, Mamin, Pyett, Afinogjenov, Karaljuk
KHL MEDVEŠČAK: Dekanich, Vasiljević, Linglet, Perkovich, Cheechoo, Willsie, Murley, Thomas, Foster, Murray, Jessiman, Walker, Kane, Glumac, Bjorkstrand, Letang, Carle, Waugh, Klubertanz, Katic, G. Koren, Martinović
ISKLJUČENJA: Vitjaz 14, Medveščak 18.
UDARCI NA GOL: Vitjaz 23, Medveščak 38

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.08.2013. u 15:50
    prijatelju...klub nema NIKAKAVE,ali bas nikakve veze sa osiguravanjem streama na gostujucim utakmicama...stalno citam koliko ljudi po tom pitanju napadaju po klubu...ali realnost je nesto sasvim drugo...protiv torpeda je bio stream jer je ludi navijac torpeda sam doputovao u Maribor i radio... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.08.2013. u 11:54
    Čisto sumnajm da će biti streama za Graz. Eventualno može biti streama na turniru u Švici, ali to je do organizatora turnira.To je moja velika zamjerka klubu što nisu osigurali stream za pripremne utakmice.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.08.2013. u 11:52
    Nikakvih razloga za zabrinutost nema. Ovo je bila samo jedna pripremna utakmica u nizu. Pripremne utakmice ne mogu biti nikakav pokazatelj. Vrlo lako se utakmica mogla okrenuti u našu korist. Meni se čini da je bolje ovako. Koliko sam vidio u statistici smo bolji od Vityaza. Naših 38 udaraca na gol... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.08.2013. u 11:24
    Da li ima igdje stream medveščak-graz ?
    Obrisan korisnik
  • greenhorn18.08.2013. u 09:11
    i sta kazes idukar... ima li razloga za zabrinutost?
    greenhorn