Automoto

MotoGP: Rekordom staze u Indianapolisu Marquez osigurao najbolju startnu poziciju

Igor Šestak • nedjelja, 18.08.2013.
MotoGP: Rekordom staze u Indianapolisu Marquez osigurao najbolju startnu poziciju
Foto: EPA

U subotu navečer po hrvatskom vremenu na stazi u Indianapolisu održane su kvalifikacije za desetu utrku Svjetskog prvenstva u motociklizmu. Vodeći u ukupnom poretku, Španjolac Marc Marquez, bio je izrazito dominantan te novim rekordom staze osigurao najbolju startnu poziciju. Pored njega će iz prvog startnog reda startati njegovi sunarodnjaci i najveći rivali, Jorge Lorenzo i Dani Pedrosa.

Španjolski motociklist Marc Marquez startat će prvi na nedjeljnoj MotoGP utrci u američkom Indianapolisu. 20-godišnji član Hondine tvorničke momčadi dominantno je odradio slobodne treninge i na svima postavio najbolja vremena, a onda u kvalifikacijama s vremenom 1:37,958 "pomeo" konkurenciju i zgrabio pole position. Usput je srušio i rekord staze u Indianapolisu koji je ranije držao njegov momčadski kolega Dani Pedrosa, a iznosio je 1:38,813.

Više od pola sekunde za Marquezom je zaostao aktualni svjetski prvak Jorge Lorenzo na Yamahi, no bio je zadovoljan drugim mjestom jer se uspio ugurati između Hondinih vozača koji na ovoj stazi tradicionalno postižu odlične rezultate. Dani Pedrosa je bio treći, a njegov najbrži krug bio je samo 14 tisućinki sekunde sporiji od Lorenzovog.

Trojica vodećih u ukupnom poretku tako će startati iz prvog startnog reda, dok će u drugom biti Cal Crutchlow na Yamahi, Alvaro Bautista na Hondi i Amerikanac Nicky Hayden na Ducatiju. Sedmo mjesto je osvojio Bradley Smith, a u trećem startnom redu pridružit će mu se Stefan Bradl i Valentino Rossi koji su osvajanjem osmog i devetog mjesta poprilično razočarali svoje navijače.

Krug prvih deset zatvorio je Andrea Dovizioso, a valja još istaknuti odličan nastup iskusnog Colina Edwardsa koji je pred svojim navijačima osvojio 12. startnu poziciju. Aleix Espargaro startat će kao 13. nakon što se nije uspio kvalificirati u Q2. Na četvrtom slobodnom treningu doživio je neugodan pad pa u kvalifikacijama nije uspio dati svoj maksimum.

Nedjeljna utrka u klasi MotoGP na rasporedu je u 20 sati po hrvatskom vremenu.

MotoGP, VN Indianapolisa, rezultati kvalifikacija:
1. Marc Marquez (ŠPA/Honda) 1:37,958 min
2. Jorge Lorenzo (ŠPA/Yamaha) +0,513
3. Dani Pedrosa (ŠPA/Honda) +0,527
4. Cal Crutchlow (VBR/Yamaha) +0,544
5. Alvaro Bautista (ŠPA/Honda) +0,914
6. Nicky Hayden (SAD/Ducati) +1,184
7. Bradley Smith (VBR/Yamaha) +1,297
8. Stefan Bradl (NJE/Honda) +1,355
9. Valentino Rossi (ITA/Yamaha) +1,398
10. Andrea Dovizioso (ITA/Ducati) +1,597

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoTop temaMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!