Rukomet

Metalurg ponovno uzeo naslov u Strugi, Vardar u borbi za treće mjesto svladao Meškov Brest

Zvonka Keliš • nedjelja, 18.08.2013.
Metalurg ponovno uzeo naslov u Strugi, Vardar u borbi za treće mjesto svladao Meškov Brest
Foto: EPA

Momčad makedonskog Metalurga obranila je ove subote naslov na Međunarodnog rukometnom turniru u Strugi svladavši u finalu francuski Ivry. U borbi za treće mjesto Vardar je bio bolji od Meškov Bresta, dok je petu poziciju osigurala rumunjska Constanta.

Posljednjega dana 41. Međunarodnog rukometnog turnira u Strugi zanimljivo je bilo u svim dvobojima za plasman. Naravno, najzanimljivije je bilo u onom finalnom ogledu dana u kojem je francuski Ivry pružio dobar otpor Metalurgu, dok je aktualni makedonski prvak Vardar bio siguran na putu prema trećoj poziciji turnira. Peto je, pak, mjesto pripalo rumunjskoj Constanti koja je bez ikakvih problema svladala Versailles (33:16), dok se na sedmo mjesto smjestio domaćin Struga.

Momčad Metalurga Line Červara ove je subote obranila naslov na jednom od najdugovječnijih rukometnih pripremnih turnira, koji se ujedno odigrava na otvorenom na Ohridu. Nakon odličnih igara tijekom cijeloga turnira Metalurg je i u finalu pokazao što sve zna, no na suprotnoj je strani terena raspoložena bila i francuska momčad. Odlično su Makedonci krenuli u finale, dominirali su cijelim prvim dijelom te su na predah, posebice zahvaljujući čak 11 obrana Darka Stanića, otišli s velikih 16:7.

Međutim, Metalurg u nastavku susreta lagano pada, a Ivry to jako dobro koristi te gotovo da uspijeva i preokrenuti rezultat u svoju korist, kao i dan ranije u borbi s Vardarom. Siguran je ipak na putu prema obrani naslova bio makedonski viceprvak koji na koncu slavi s 24:22. Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Naumče Mojsovski s osam postignutih pogodaka, dok je njih pet dodao Atman. Vratarski tandem Stanić-Angelov zajedno je sakupio 18 obrana, dok je na suprotnoj strani Gervelas obranio 12 lopti. Najbolji kod Ivryja bili su Mabire i Rudović s po pet golova.

Zanimljivo je bilo i u susretu za treće mjesto u kojem je aktualni makedonski prvak, Vardar, ipak stigao do uvjerljive pobjede nad bjeloruskim Meškov Brestom. Makedonci su bili odlični od prve minute te su do predaha stekli sigurnu prednost 18:13, dok bjeloruski vratari naprosto nisu uspijevali zaustaviti prodore Vardara. U nastavku se Meškov ipak budi te uspijeva i sustići svog suparnika te ujedno smanjiti zaostatak na samo minus jedan (21:22), no serija Vardara od pet pogodaka nagovijestila je potom kako Makedonci nemaju namjeru ispustiti željeno treće mjesto na turniru. Brzi centar i još brže kontre bili su makedonsko rješenje i recept za konačnu pobjedu s devet pogodaka razlike (33:24).

41. Međunarodni rukometni turnir, Struga:

Utakmica za peto mjesto:
Constanta - Versailles 33:16

Utakmica za treće mjesto:
Vardar - Meškov Brest 33:24

Finale:
Metalurg - Ivry 24:22

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!