Nogomet

Bjelica: "Hrvati su talentirani, ponosni i marljivi, ali ne cijene trenere"

Bernard Jurišić • utorak, 20.08.2013.
Bjelica: "Hrvati su talentirani, ponosni i marljivi, ali ne cijene trenere"

Nenad Bjelica ovog je ljeta dobio veliku nagradu za svoj dosadašnji trenerski opus, a njegovu bečku Austriju još jedna prepreka dijeli od Lige prvaka. No, isto toliko dijeli i hrvatskog prvaka koji im stoji na putu...

Tko zna kako bi se razvijala trenerska karijera Nenada Bjelice da nakon odličnih igara u španjolskom Betisu, Osijeku i njemačkom Kaiserslauternu u završne godine karijere nije stigao u Austriju. Dvije sezone Admire Wacker, pa prijelaz u Kärnten, gdje je silom prilika bio i igrač i trener.

Iz Klagenfurta ga je trenerski put ubrzo odveo u Lustenau, potom u mali klub WAC St Andrä s kojim je ušao u prvu ligu i tamo ostvario najbolji plasman u povijesti kluba. Dovoljno da ga "ugrabi" prvak Austrije - Austria Beč.

Nakon što je ždrijeb 4. pretkola Lige prvaka spojio austrijskog i hrvatskog prvaka, Nenad Bjelica postao je centar pozornosti kako austrijskih, tako i hrvatskih medija.

"Hrvati su talentirana nacija, tvrdoglavi su i ponosni, marljivi radnici. Ali treneri se tamo ne cijene previše", rekao je Bjelica u razgovoru za austrijsk Kurier.

U razgovoru u kojem se pričalo o nogometu, ali i Domovinskom ratu, Bjelica je priznao da je ponosan na svoje hrvatske korijene, ali zbog posla ne dolazi često u Hrvatsku.

"Volim raditi u Austriji, tu sam već sedam godina, imam svoj dom i osjećam se dobro. Ponosan sam što sam prvi Hrvat koji je trenirao Austriju, Ivica Vastić je ipak Austrijanac."

Okršaj sa zagrebačkim Dinamom bit će veliki ispit za Bjelicu, ali i drugu dvojicu Hrvata u tom klubu - stopera Kaju Rogulja i vratara Ivana Karduma.

"Nismo željeli Dinamo, ali sigurno nismo bez šansi. Imaju oni i problema, posebno s navijačima, a svakako je plus to što ih jako dobro poznajem. Poznajem i hrvatski mentalitet, što u ovakvim situacijama može biti presudno."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.08.2013. u 10:55
    Molim vas, ostavite se rata, već je puno godina prošlo, a mi moramo naprijed. Čovjek je nešto napravio, a naravno da odmah proradi hrvatski jal. Želim mu puno uspjeha u Europskoj ligi!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.08.2013. u 19:26
    Thiago Alacantara,znamo mi svi da je Nenad Bijelica,Srbin i ne moraš se praviti "fin i tako diplomatski" pisati o njemu!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.08.2013. u 18:50
    Čitao sam mu malo intervjue, jedan od onih koji kad ode vani odjednom sve zna i samo kritizira. Izdvojio bih dvije izjave, da je rat bio nepotreban (vjerojatno su njegov otac, brat i sva rodbina u slavoniji trebaju pustiti okupatoru da ih pregaze, ali necemo o politici) i druga, da ima kuću u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • FMfanatic20.08.2013. u 16:21
    frajer je dao 25 intervjua u vezi Dinama u zadnja 3 dana....
    FMfanatic
  • Obrisan korisnik20.08.2013. u 11:45
    Kako da ne! Cijenimo/cijenili smo Ardillesa, Reju, Halihodžića, Keka...
    Obrisan korisnik