Nogomet

Bjelica: "Glupo je uopće nabrajati otkud prijeti opasnost, ali nećemo se braniti"

Branimir Korać • utorak, 20.08.2013.
Bjelica: "Glupo je uopće nabrajati otkud prijeti opasnost, ali nećemo se braniti"
Foto: FaH

Bečka Austria je doputovala u Zagreb i spremno dočekuje prvi dvoboj play offa Lige prvaka protiv Dinama. Bečani respektiraju Modre, svjesni su snage protivnika, ali ne gube optimizam i žele u Zagrebu dobar rezultat koji bi im dao velike šanse u uzvratu...

Od prvog dana kada su saznali ime protivnika u play offu Lige prvaka, Bečani prebacuju ulogu favorita na Dinamo. Više to čine Hrvati u redovima Bečana nego sami Austrijanci, međutim, jasno je da u svima njima tinja nada u prolaz.

Trener Bečana Nenad Bjelica na posljednjoj pressici uoči sutrašnjeg dvoboja nastavio je s komplimentiranjem Dinamovoj momčadi.

"Dinamo je favorit i tu nema dvojbe. U prijelaznom roku doveli su prava pojačanja i teško je reći otkup prijeti najveća opasnost. Tu su Fernandez, Soudani, Čop, Sammir, Šimunić, glupo je uopće nabrajati, Dinamo je opasan iz svih pozicija", istaknuo je Bjelica.

Hrvatski stručnjak demantira priče kako će se Bečani začahuriti na svoju polovicu i vrebati iz kontranapada.

"Jurčić će tek vidjeti kako ćemo igrati. Mi igramo kombinatoran i lijep nogomet, ne branimo se, vrlo smo borbeni na travnjaku. Možda nismo financijski moćni kao jedan Salzburg, ali zato nas krasi veliko zajedništvo."

Bjelica ističe kako njegova momčad ima i jedan motiv više. "Nama je ovo povijesna prilika da po prvi put izborimo nastup u Ligi prvaka i svi smo svjesni toga. Ali smo isto tako svjesni da ćemo morati igrati iznad svojih mogućnosti ako želimo proći."

Bjeličina obrambena uzdanica je Kaja Rogulj, branič iz Hajdukove škole nogometa. "Ovo je posebna utakmica za mene, ne samo zato što sam Hrvat već i zato što sam veliki navijač Hajduka. Ukoliko Dinamo ne uđe u skupinu Lige prvaka, za njega će to biti katastrofa", tvrdi Rogulj, a prenosi klupska stranica.

"U Zagrebu moramo zabiti gol, tada niti minimalan poraz ne bi bio loš. Probat ćemo natjerati Dinamo da igra što više na dugačke lopte i da im spriječimo igru kratkih dodavanja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nido20.08.2013. u 21:56
    Naravno da cete se braniti, bit ce to bunkercina i na kontre!
    nido