Liga prvaka, kvalifikacije, 4. pretkolo, 21.08.2013, 20:45 h, Stadion u Maksimiru, gledatelja: 25.000
Suci: Howard Webb, Michael Mullarkey, Darren Cann (Engleska)
Dinamo
Dinamo
0:2(0:0) Austria Beč
Marin Leovac 68'
Marko Stanković 75'
Austria Beč

Video: S dva pogotka u sedam minuta Austria bacila Dinamo na koljena

S Maksimira:Ante Dubravac • srijeda, 21.08.2013.
Video: S dva pogotka u sedam minuta Austria bacila Dinamo na koljena
Foto: Davor Sajko

U prvoj utakmici četvrtog pretkola Lige prvaka nogometaši Dinama su na svom stadionu dočekali Austriju iz Beča. U izjednačenoj utakmici gosti su iskoristili svoje prilike te došli do zaslužene pobjede rezultatom 2:0 te se jako približili ulasku u Ligu prvaka.

Austria Beč
Dinamo
Austria Beč
20
(do 82')
90
(do 71')
Pričuvni igrači
Trener
Krunoslav Jurčić
13
Heinz Lindner
4
Kaja Rogulj
14
Manuel Ortlechner
22
Marin Leovac
30
Fabian Koch
17
Florian Mader
25
James Holland
28
Daniel Royer
(do 90'+1')
11
Tomáš Jun
(do 85')
16
Philipp Hosiner
(do 82')
19
Marko Stanković
Pričuvni igrači
9
Rubin Okotie
82'
10
Alexander Grünwald
85'
18
Thomas Murg
90'+1'
Trener
Nenad Bjelica

Nakon što su bez većih problema prvo izbacili Folu, a nakon toga i Šerif iz Tiraspola igrači trenera Krunoslava Jurčića dočekali su Austriju iz Beča koja im je posljednja prepreka prije trećeg uzastopnog nastupa u najelitnijem europskom nogometnom natjecanju.

Od početka susreta Dinamo je preuzeo inicijativu, a prvu lijepu akciju Modri su složili u 15. minuti kada je Čop povratnom loptom pronašao Pamića čiji udarac odlazi visoko preko gola. Već u idućem napadu moglo je biti nezgodno pred Zelenikom, ali gostujući igrači nisu najbolje reagirali nakon slobodnog udarca.

U 20. minuti po lijevoj je strani prošao Pivarić te dobro odigrao za Soudanija koji s ruba šesnaesterca lijepo puca, ali vratar Lindner zaustavlja njegov udarac. Četiri minute kasnije opet isti dvojac kombinira, ovoga puta Alžirac glavom šalje loptu preko gola.

U nastavku susreta gosti su uspostavili ravnotežu pa se igra uglavnom odvijala na sredini terena bez većih opasnosti za vratare. Sama završnica prvoga poluvremena donosi pritisak Dinama, a najbliže pogotku je bio Fernandes koji je dva puta odlično pokušao glavom, ali u oba dvoboja gostujući vratar je izašao kao pobjednik pa se na odmor otišlo bez promjene rezultata.

U nastavak susreta oba trenera su ušla s istim igračkim kadrom koji je i počeo utakmicu, a prvu priliku imao je Dinamo preko Soudanija koji puca s dvadesetak metara, ali bez rezultatske promijene. I gosti su počeli igrati otvorenije što im se skoro isplatilo u 60. minuti kada je lopta došla do Tomaša Juna, a njegov udarac u posljednji trenutak je blokirao Šimunić.

Već u idućem napadu milimetri su dijelili Dinamo od vodstva. Pivarić je ubacio s lijeve strane, a Fernandes kasni za djelić sekunde. Osam minuta kasnije gosti su poveli. Royer je lijepo prošao nekoliko igrača i pronašao Leovca koji iz blizine zabija za 1:0.

Međutim ni tu nije bio kraj mukama za Dinamo. Tek što je ušao u igru Rukavina je neoprezno visoko podigao nogu i udario Kaju Rogulja, a sudac Howard Webb mu je pokazao crveni karton. Bio je to trenutak kada se Dinamo potpuno raspao. U 75. minuti Koch je prošao Pivarića, povratnom loptom uposlio Stankovića koji s ruba šesnaesterca zabija za 2:0.

Do kraja susreta Dinamo je pokušavao doći do počasnog pogotka, dok su gosti mirno kontrolirali situaciju i održavali veliku prednost koja ih vodi na prag Lige prvaka.

Uzvratni susret između Austrije i Dinama na rasporedu je u utorak, 27. kolovoza s početkom u 20.45 sati.

Liga prvaka, kvalifikacije

4. pretkolo

Šahter Karagandi2:0Celtic
Viktoria Plzeň3:1Maribor
Lyon0:2Real Sociedad
Paços de Ferreira1:4Zenit
PSV Eindhoven1:1Milan
Dinamo0:2Austria Beč
Ludogorec Razgrad2:4Basel
FCSB1:1Legia Varšava
Schalke 041:1PAOK
Fenerbahçe0:3Arsenal
Austria Beč2:3Dinamo
Basel2:0Ludogorec Razgrad
Legia Varšava2:2FCSB
PAOK2:3Schalke 04
Arsenal2:0Fenerbahçe
Zenit4:2Paços de Ferreira
Maribor0:1Viktoria Plzeň
Celtic3:0Šahter Karagandi
Real Sociedad2:0Lyon
Milan3:0PSV Eindhoven

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.08.2013. u 17:11
    bravo Austrija
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.08.2013. u 15:35
    Kakav teatar apsurda, blamaza, parada...cemu se ja vise opce nadam od njih?zasto gledam utakmice?zasto se zivciram?samo hrpa mutavaca sa predubokim djepovima...
    Obrisan korisnik
  • interreg22.08.2013. u 11:44
    Sa sportskog gledista uopce nema veze tko ce pobjediti jer ni Dinamo ni Austrija nisu ekipe za Champ Ligu. Nabit ce ih ko kante kao sto je Dinamo dozivio zadnje dvije sezone.
    interreg
  • Obrisan korisnik22.08.2013. u 10:43
    kaj se čudite, dinamo igra tak od početka sezone! sam kaj su do sada igrali protiv lošijih igrača, pa su nekak na individualnu kvalitetu prošli..ni u prvenstvu nisu ništa bolji,prespora igra, bez sredine terena ne ide,mogu soudani i fernandez bit dobri,ak ti je veza bezveze..
    Obrisan korisnik
  • Zdren22.08.2013. u 10:35
    Dinamo ne bi dao gol da su igrali još dva dana
    Zdren