Nogomet

Mamić najurio Jurčića: "Bitka je izgubljena, ali rat nije, jamčim da ćemo pobijediti u Beču"

Iz Maksimira: Ante Dubravac • srijeda, 21.08.2013.
Mamić najurio Jurčića: "Bitka je izgubljena, ali rat nije, jamčim da ćemo pobijediti u Beču"
Foto: FaH

Nakon poraza u prvom susretu play offa Lige prvaka od bečke Austrije 2:0, Krunoslav Jurčić dobio je otkaz i Dinamo kreće u potragu za novim trenerom. Odmah nakon susreta Zdravko Mamić je sazvao konferenciju za novinare i priopćio kako je Jurčić bivši...

Kako se i očekivalo, Krunoslav Jurčić postao je bivši trener nakon poraza u prvom susretu četvrtog pretkola Lige prvaka. Objavio je to izvršni predsjednik Zdravko Mamić.

"Bio sam do prije dvije tri minute poprilično normalan, ali sam imao sada emotivan razgovor s Jurčićem. U jednoj teškoj noći bi se prvo zahvalio svima koji su večeras bili na našem stadionu. Mislim da su oni najveći pobjednici," izjavio je Mamić i dodao: "Toliko energije koliko je večeras bilo na stadionu bilo je samo protiv Partizana i zato će mi ova noć ostati kao najgora od kada sam u Dinamu."

"Bilo je teških poraza, ali ovo je jedan od najtežih. Poraz je još teži pošto svi mi znamo da smo kvalitetnija momčad od gostiju, a oni su slavili s 2:0."

Ipak Mamić vjeruje da još uvijek postoji nada u uzvratu: "Bitka je izgubljena, ali rat nije i ja garantiram da ćemo pobijediti u Beču. Hoće li to biti dovoljno za prolaz, vidjet ćemo."

A onda je rekao ono što se znalo od početka obraćanja novinarima: "Da se to ostvari mora se dogoditi šok i zato Jurčić više nije naš trener. Hvala mu za sve što je napravio i on će biti isplaćen. Uvijek smo ostajali gospoda i tako će biti i sada. Zahvaljujem i Izvršnom odboru što je ostao miran i što je izglasao ovako odgovornu odluku."

"Kao što sam zaslužan za puno toga, tako sam i kriv. Trener je pao, možda dođe i moj red. Ja vas uvjeravam da će u Beču biti od prve sekunde spašavaj se tko može i Austriji se ne piše dobro. Ovo danas što smo pokazali nije bilo ništa. U 12 utakmica ove sezone samo smo jednu odigrali kako igra ozbiljna nogometna momčad. Sutra će trening voditi Damir Krznar i Zoran Mamić, a za dalje ćemo vidjeti. Vrlo vjerojatno će iduće dvije utakmice voditi upravo oni."

Mamić je otkrio i kome je odmah ponudio trenersko mjesto: "Kada sam u problemu ja uvijek nazovem prijatelja i prvo sam nazvao Branka Ivankovića koji mi je rekao da ćemo sutra razgovarati. Nakon toga sam mu rekao da zaboravi na ovaj poziv i on definitivno nakon svega više nije kandidat za trenera."

Pojavilo se i ime Miroslava Blaževića: "On je najzaslužniji za moj uspjeh, ali ja nisam siguran da on još uvijek ima onu radnu energiju. Ipak, neću reći da je prekrižen."

"Ako se Zlatko Kranjčar odluči posvetiti sportskom životu neka sutra dođe u Maksimir i ja mu dajem ugovor. On je veliki trener, domaći dečko i o njemu sve najbolje, ali ne može čovjek biti trener dok ima privatnih problema."

Uslijedilo je pitanje i o mogućnosti da Zoran Mamić ostane na klupi: "Nema šanse jer on ne želi biti na toj funkciji. On je sportski direktor i to će ostati."

"Tomislav Ivković je najnadareniji trener i on je legitimni kandidat. Pitanje je treba li ga gurnuti u vatru ovako teškoj situaciji."

Za kraj je Mamić poručio u svom stilu: "Beč sigurno prolazimo, a da ja sjednem na klupu onda bi ih pregazili kao plitak potok".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • kamacnik122.08.2013. u 22:42
    i po tko zna koji put,car ostaje car,ma šta god mi govovrili ili pisali !? ha ha ,koji lik
    kamacnik1
  • javasluk22.08.2013. u 17:29
    kužim ja da ti pričaš za Cicu, ali sam samo želio dodati da je baš zbog manira Jurčić ispod razine, i da nagrđuje image......baš taj purgerski image......
    javasluk
  • dras_l22.08.2013. u 17:20
    mislim da je na Maminjovim presicama zanimljivije nego na utakmici Dinama ... di bi mogao neku akreditaciju nabaviti da prisustvojem tom cirkusu? .... svaka mu čast, taman pokopao Jurčića, drži lopatu u desnoj, u ljevoj mu mikrofon i priča o mogućim trenerima i njihovim šansama .... ko u nekoj... [više na forumu]
    dras_l
  • Obrisan korisnik22.08.2013. u 16:11
    Ja pričam o Cici, gdje si sada iskopao kljunaša?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.08.2013. u 15:00
    Usput jurčiću ne daj se uvijek postoji 101, 102, ... , 10028, .... put
    Obrisan korisnik