Nogomet

Bečka Austria uvjerljiva i u prvenstvu, četiri pogotka u mreži Wolfsbergera

Sportnet • subota, 24.08.2013.
Bečka Austria uvjerljiva i u prvenstvu, četiri pogotka u mreži Wolfsbergera
Foto: Kristijan Komarica

Nakon zaslužene pobjede u Maksimiru i velikog koraka prema Ligi prvaka, bečka Austria u šestom kolu austrijskog prvenstva s visokih je 4:1 slavila na gostovanju kod Wolfsbergera.

Nogometaši bečke Austrije zadržali su sjajno raspoloženje u momčadi uoči uzvratne utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka sa zagrebačkim Dinamom. Nakon veliko slavlja u Zagrebu uknjižili su visoku pobjedu u šestom kolu austrijskog prvenstva i izbili na treće mjesto prvenstvene ljestvice.

Momčad Nenada Bjelice povela je pogotkom Royera u 28. minuti, a nakon sat vremena igre Grünwald je udvostručio prednost gostiju iz Beča. Četiri minute kasnije domaćin se vraća u igru pogotkom Salentiniga, no bilo je to sve što su uspjeli učiniti u ovoj utakmici.

Austria je svaku dvojbu otklonila s dva brza pogotka u posljednjih deset minuta. Prvo je Stanković pogodio za 3:1 u 83. minuti, a tri minute kasnije Kienast dokrajčio "fenjeraša" austrijske Bundeslige.

Ovo je treća prvenstvena pobjeda Bjeličine momčadi koja s utakmicom više i bodom više od četvrtoplasiranog Grödiga drži treće mjesto. Pobjedom nad Sturmom vrh ljestvice danas je preuzeo Ried, no Salzburg ima priliku vratiti ga u sutrašnjoj utakmici s Modlingom.

Austrijska Bundesliga, 6. kolo:
Wolfsberger AC - Austria Beč 1:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • 280425.08.2013. u 07:52
    Surfajući portalima sportske tematike ne mogu se načuditi koliko smo u suštini jadni. Naime, gledam kako se pomaže Dinamu. Austrija je rasturila svojeg protivnika, a Dinamo je pobijedio zahvaaljujući poklonu golmana Slaven Belupa. Tako se pumpa samopouzdanje našeg kluba.
    2804