Zimski sportovi

Medveščak osvojio turnir u Švicarskoj, u finalu bolji od ruskog Metalurga

Sportnet • subota, 24.08.2013.
Medveščak osvojio turnir u Švicarskoj, u finalu bolji od ruskog Metalurga
Foto: Davor Sajko

Hokejaši Medveščaka pobjednici su turnira u švicarskoj Biasci, u finalu su bili bolji od rivala iz KHL-a, Metalurga iz Novokuznjecka s 5:2.

Nakon što su u jučerašnjem polufinalu uvjerljivo svladali kazahstansku Sarjarku s 5:1, hokejaši Medveščaka bili su efikasni i u finalu turnira u švicarskoj Biasci. Večeras su s visokih 5:2 svladali ruski Metalurg iz Novokuznjecka, inače člana Černišev divizije KHL-a, i okitili se titulom pobjednika turnira.

Medvjedi su poveli nakon nepune tri minute igre pogotkom Kanađanina Andrewa Murrayja, a u situaciji s igračem više Metalurg je izjednačio u 11. minuti preko McLeana. U 14. minuti brojčanu prednost na ledu iskoristio je i Medveščak, te još jednom poveo pogotkom Marka Popovica, no već u sljedećoj minuti Semjon Valujski pogađa za 2:2.

Sredinom druge trećine Boyd Kane je pogodio za treću prednost Zagrepčana na utakmici, a u posljednjih 20 minuta hrvatski je klub dokrajčio protivnika. Trenutak odluke zbio se u sedmoj minuti treće trećine kada Medvjedi s igračem više preko Matta Murleyja prvi put dolaze do dva pogotka prednosti, a sudbinu poljuljane ruske momčadi samo 60 sekundi kasnije zapečatio je Dario Kostović.

Turnir Biasca, finale:
Medveščak - Metalurg Novokuznjeck 5:2

KHL MEDVEŠČAK: Dekanich, Vasiljević, Popovic, Klubertanz, Letang, Martinović, Montador, Foster, Carle, Thomas, Murray, Willsie, Kane, Murley, Walker, Bjorkstrand, G. Koren, Kostović, Cheechoo, Jessiman, Glumac, Perkovich.

METALURG NOVOKUZNJECK: Hovinen, Ložkin, Giroux, Korabeynikov, Mäntylä, Aksjenjeko, Černov, Kanarskij, Kapotov, Gimbatov, Turukin, Viglazov, Zjuzjakin, Ahmjetov, Antilla, Jemjelin, Galimov, Kosourov, McLean, Mitrjakov, Valujski, Martinov.

ISKLJUČENJA: Medveščak 18, Metalurg 41

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.08.2013. u 20:58
    A i nebi se uklopili uonih 60bodova dozvoljenih za momcad... A i MDV vise nije clan EBELa...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.08.2013. u 22:07
    gelan pa ti si maestro.. tu ekipu ne bi mogli financirat da igraju EBEL.. to kao da si rekao da bi Borussia osvojila HNL
    Obrisan korisnik
  • gelan25.08.2013. u 10:43
    onako iskreno ne bi mi ni bilo krivo da kazu da nemozemo igrati khl, jer s ovakvom ekipom unistili bi ebel ligu, vjerojatno bi to bio najuvjerljiviji naslov od osnivanja lige
    gelan
  • Obrisan korisnik25.08.2013. u 00:04
    Bravo medeki, jedva cekam početak lige:)
    Obrisan korisnik
  • Ljuke24.08.2013. u 23:05
    bravo medonje! @domi75, ne smijes ti takav komentar nabaciti Idu ima kopirajt na to malo si se zaletio! dobro je vidjeti da medonje guraku protiv donjeg doma KHL-a, nadam se da ce i play off biti dostizan...
    Ljuke