Rukomet

Mlade Hrvatice osme na Europskom prvenstvu u Poljskoj

Jelena Bagarić • nedjelja, 25.08.2013.
Mlade Hrvatice osme na Europskom prvenstvu u Poljskoj
Foto: Davor Sajko

U utakmici za sedmo mjesto hrvatske kadetkinje poražene su od Norveške rezultatom 28:27 i time su završile svoj nastup na europskoj smotri rukometašica do 17 godina. Iako su u grupi ove dvije reprezentacije podijelile bodove, u odlučujućoj utakmici Norvežanke su sa sirenom zabile pogodak za pobjedu.

Utakmica je od samog početka bila napeta. Niti jedna ekipa nije se uspijevala odvojiti na veću rezultatsku prednost. Tako se igralo sve do 26. minute prvog dijela kada Hrvatska po prvi puta prelazi u vodstvo zahvaljujući pogocima Dore Kalaus i Paule Posavec.

Na semaforu je tada stajalo 12:9, a do isteka 30. minute Norvežanke nisu uspjele izjednačiti pa na odmor Hrvatska odlazi s prednošću od dva pogotka (13:11). Međutim, u nastavak odlično kreću izabranice Daniela Birkelunda koje u u samo nekoliko minuta prelaze u vodstvo.

U 44. minuti Norvežanke podižu prednost na plus dva, ali Hrvatice ubrzo izjednačavaju što im je osiguralo neizvjesnu završnicu. U 58. minuti Maria Hjertner zabila je za vodstvo Norveške, ali 15 sekundi prije kraja Dora Kalaus izjednačava. I kad se činilo da će utakmica otići u produžetke, Helene Gigstad Fauske poteže s 11 metara, a njezina lopta pronalazi put u mrežu za konačnih 27:28.

Dora Kalaus s devet pogodaka ponovo je bila najefikasnija igračica Hrvatske. Slijedi ju Sara Šenvald koja je upisala pet pogodaka i Iva Mikolić s četiri postignuta pogotka. Kod Norveške Gigstad Fauske zabila je devet, a Bergset je dodala još šest.

Iako se moda čini da su imale priliku za više, hrvatske kadetkinje ostvarile su zacrtani plan koji je podrazumijevao prolazak skupine. U konačnici su možda mogle osvojiti sedmo mjesto, no trenutak nepažnje donio je pogodak koji ih je postavio na osmo mjesto. U svakom slučaju, ova generacija mladih rukometašica je perspektivna i ima budućnost.

Europsko prvenstvo U17, Poljska:

Utakmica za 7. mjesto:
Hrvatska - Norveška 27:28 (13:11)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!