Nogomet

Posavec: "Vjerujemo u sebe, naša je snaga u prijateljstvu i zajedništvu"

Ivana Strahija • srijeda, 28.08.2013.
Posavec: "Vjerujemo u sebe, naša je snaga u prijateljstvu i zajedništvu"
Foto: Mateja Gošćiej

Jedini prvoligaš u pretkolu Hrvatskog nogometnog kupa jest Zadar, a Plitvica je imala tu (ne)sreću da naleti baš na najvišerangiranog protivnika. Unatoč tome, Gojančani su uvjereni u to da se na Stanovima neće osramotiti i da će biti dostojanstveni protivnik...

U pretkolu Kupa igrat će Plitvica Gojanec, koja je uspjela izvući najtežeg protivnika te razine natjecanja, jedinog prvoligaša koji u Kupu starta od dna, Zadar. Kao pobjednici Kupa ŽNS Varaždin, Gojančani su u lipnju s 3:2 pobijedili Podravinu i tako se plasirali u Hrvatski kup.

Na put su nogometaši iz predgrađa Varaždina krenuli dan ranije, a s njima i njihovi navijači. Nema sumnje tko je favorit, tim više što se igra na teško osvojivim Stanovima, no pesimizma u redovima Plitvice nema.

"Mi apsolutno vjerujemo u sebe. Suprotstavit ćemo se prvoligašu borbenom, čvrstom i pametnom igrom, dat ćemo srce. Iako je Zadar favorit, mi ćemo pokazati da se dosta znoja mora potrošiti da se nas pobijedi. Pripremali smo se za ovu utakmicu i spremni smo", kazao je za Sportnet Drago Posavec, trener Plitvice.

Već je jednom Plitvica igrala protiv prvoligaša u kupu, 2009. godine u Gojancu je, u 1/16 finala Kupa, gostovao Dinamo. "Upravo nam je ta utakmica podstrek da se i ovaj puta pokažemo u dobrom svjetlu. Dinamo nam je prvi gol zabio tek u 43. minuti, a konačno je bilo 4:0. Tako da ne planiramo u Zadru biti potopljeni. Najvažnije je to što idemo neopterećeni, s mnogo volje i ovo smatramo nagradom za odličnu prošlu sezonu", objašnjava Posavec.

Posavec misli na osvajanje prvog mjesta u Prvoj varaždinskoj ligi: "Imali smo sjajno proljeće, u kojem smo jesenskog prvaka, momčad Zelengaja, ostavili pet bodova iza sebe. Nismo potom uspjeli u kvalifikacijama za 3. HNL, bolji je bio Rudar, ali možda je i bolje tako, jer smo mi mala sredina, nemamo financijske uvjete niti bi igrači bili spremni na pojačanje treninga i veći angažman", kazao je trener Plitvice.

Što pak se momčadi tiče, Posavec je izuzetno ponosan na svoje izabranike: "Ovo je momčad u kojoj nema zvijezda, već je naša snaga u zajedništvu i prijateljstvu, uspjeh nam donosi kolektivno razmišljanje. Moji su igrači već godinama skupa, pravi su prijatelji i svi su iz Gojanca."

Susret u Zadru počinje u 18 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!