Košarka

Jasmin Repeša smanjio popis za Europsko prvenstvo, Darko Planinić pretposljednji prekrižen

Branimir Korać • četvrtak, 29.08.2013.
Jasmin Repeša smanjio popis za Europsko prvenstvo, Darko Planinić pretposljednji prekrižen
Foto: EPA

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša tjedna dana prije početka Europskog prvenstva u Sloveniji prekrižio je još jedno ime s popisa kandidata. Darko Planinić neće vidjeti Europsko prvenstvo...

Nikakvih iznenađenja nije bilo. Hrvatski izbornik Jasmin Repeša smanjio je popis kandidata za Europsko prvenstvo za još jedno ime, a na popisu putnika neće biti Darka Planinića.

Odluka je posve očekivana, a bilo je to vidljivo i prema minutaži u dosadašnjem dijelu priprema. Planinić je igrao vrlo malo, bilo je očito kako je posljednja opcija na centarskoj poziciji i Repeša mu se zahvalio.

Mladi centar tako će se kratko odmoriti, a zatim pridružiti pripremama Cibone u kojoj će u nadolazećoj sezoni igrati na posudbi iz telavivskog Maccabija.

Pred hrvatskim izbornikom je ostala posljednja dvojba o tome tko će otpasti kao 13. Očito je da postoji još nedoumica u vanjskoj liniji i uskoro ćemo saznati koja su to 12-orica koja putuju za Sloveniju.

Na popisu kandidata još uvijek se nalaze: Roko Leni Ukić, Dontaye Draper, Ante Delaš, Bojan Bogdanović, Marko Tomas, Kruno Simon, Damjan Rudež, Luka Žorić, Damir Markota, Dario Šarić, Mario Delaš, Ante Tomić i Lukša Andrić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sportoz30.08.2013. u 01:00
    Ostala je dilema Delaš ili Delaš!
    sportoz
  • sportoz29.08.2013. u 23:14
    Nažalost Barać i Lončar su bili "spriječeni" sudjelovati zbog bolova u predjelu između prepona, pa se izbor sveo na Andrića ili Planinića što je kako god okreneš loše...
    sportoz
  • Obrisan korisnik29.08.2013. u 21:45
    Najbolje bi bilo da Jasmin Repeša eleminira samog sebe, reprezentaciju bi bolje vodio Sunara.U trenerskom timu zaslužio je biti Danijel Lutz, prvak sa Cibonom.On je jedini trener koji ima zadnju osvojenu titulu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.08.2013. u 20:47
    toliko je loših igračana listi da ne znam koga bi zadnjeg prekrižio. Repeša je na velikim mukama.Koga još otpisati
    Obrisan korisnik
  • goikoetxea29.08.2013. u 15:57
    precjenjujete planinica opako... na tren sam pomislio da se radi o hakimuu kojem je to svijetu planinic dokazao da je veci talent od m. delasa... koji je nota bene odigrao vrlo dobre pripreme na kojima je bio medju boljim igracima. dapace, ima vise argumenata za startnu cetvorku od oba konkurenta (... [više na forumu]
    goikoetxea