Tenis

Li i Radwanska sigurno dalje, Zheng pripao maraton protiv starije sestre Williams

Jelena Bagarić • četvrtak, 29.08.2013.
Li i Radwanska sigurno dalje, Zheng pripao maraton protiv starije sestre Williams
Foto: EPA

Popodnevni raspored US Opena pokvarila je kiša koja je uzrokovala dugačke prekide zbog kojih je polovina mečeva ženskog dijela ždrijeba otkazana. Među njima je i onaj prve nositeljice Serene Williams koja će svoj meč drugog kola odigrati u četvrtak. Njezine suparnice Na Li i Agnieszka Radwanska bez problema su prošle u treće kolo, dok je njena starija sestra Venus izgubila u trosatnom meču protiv Jie Zheng.

Mečevi koji su bili na rasporedu od 11 sati po lokalnom vremenu bez problema bili su odigrani. Kineskinja Na Li jedna je od onih koja je bila dio tog rasporeda, te je uvjerljivom pobjedom nad Šveđankom Sofijom Arvidsson izborila treće kolo posljednjeg Grand Slama sezone u kojem ju čeka Britanka Laura Robson

Treća nositeljica Agieszka Radwanska slavila je protiv 21-godišnje Španjolke Marie-Terese Torro-Flor. Mlada Španjolka u prvom setu nije uspjela osvojiti gem, no u drugom je pošteno namučila Poljakinju koja je tek na kraju uzela break za osvajanje seta. Iduća protivnica bit će joj 32. nositeljica Anastasia Pavljučenkova koja je s uvjerljivih 6:4, 6:0 slavila protiv Ashleigh Barty

I parovi otkazani zbog kiše

Hrvatska ima svoje predstavnice i u parovima. U srijedu su na teren trebale izaći Petra Martić u paru s Njemicom Andreom Petković, te Donna Vekić koja igra s Karolinom Pliskovom. Martić/Petković snage će odmjeriti sa slovensko-američkim parom Hercog/Raymond, dok će Pliskova/Vekić igrati protiv para King/Ribarikova.

Sreće da ostvari pobjedu i plasira se u treće kole nije imala mlađa sestra Usrzula Radwanska koja je "ulovila" samo dva gema protiv 15. nositeljice Sloan Stephens. Mlada Amerikanka mučila se u prvom kolu protiv Mandy Minelli, no u meču protiv Radwanske ništa nije prepustila slučaju. Stephens u trećem kolu neće imati lak posao, tamo ju čeka 23. nositeljica Jamie Hampton koja je bila bolja od Kristine Mladenović.

Najzanimljiviji meč trećeg dana US Opena odigrale su Venus Williams i Jie Zheng. Nakon što je prvi set uvjerljivo pripao Kineskinji, drugi je jednako tako otišao na stranu starije Williams. No, u trećem se odvila prava borba. S dva breaka prednosti Zheng je "grabila" prema pobjedi. Kod 4:1 kreće povratak Venus Williams koja osvaja tri uzastopna i poravnava rezultat. Kasnije više niti jedna tenisačica nije uspjela doći do breaka pa se pobjednica odlučivala u 13. igri.

Krenula je odlično Zheng s mini - breakom, no ubrzo se vratila Williams. Duge izmjene i fantastični poeni ono je što je krasilo igru ovih dviju tenisačica. Koncentriranija je na kraju bila Jie Zheng koja je kaznila pogreške Venus Williams i nakon tri sata i dvije minute igre se plasirala u treće kolo.

Carla Suarez Navarro (18.) izborila je preko Coco Vandeweghe svoj plasman u treće kolo, a tamo je čeka baš Kineskinja Zheng.

US Open, drugo kolo:
Arvidsson (Švedska) - Na Li (Kina, 5) 2:6, 2:6
U. Radwanska (Poljska) - Stephens (SAD, 15) 1:6, 1:6
A. Radwanska (Poljska, 3) - Torro-Flor (Španjolska) 6:0, 7:5
V. Williams (SAD) - Zheng (Kina) 3:6, 6:2, 6(5):7
Hampton (Velika Britanija, 23) - Mladenovic (Francuska) 7:5, 6:4
Vandeweghe (SAD) - Suarez Navarro (Španjolska, 18) 3:6, 4:6
Robson (Velika Britanija, 30) - Garcia (Francuska) 6:4, 7:6(5)
Barty (Australija) - Pavljučenkova (Rusija, 32) 4:6, 0:6

Otkazani mečevi drugog kola:
S. Williams (SAD, 1) - Voskoboeva(Kazahstan)
Buchard (Kanada) - Kerber (Njemačka, 8)
Makarova (Rusija, 24) - Mattek-Sands (SAD)
Janković (Srbija, 9) - Kleybanova (Rusija)
Ormaechea (Argentina) - Lisicki (Njemačka, 16)
Nara (Japan) - Cirstea (Rumunjska, 19)
Kanepi (Estonija, 25) - Schmiedlova (Slovačka)
Švedova (Kazahstan) - Mayr - Achleitner (Austrija)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!