Nogomet

Češki sudionik Lige prvaka prodao reprezentativnog veznjaka

Ivor Krapac • četvrtak, 29.08.2013.
Češki sudionik Lige prvaka prodao reprezentativnog veznjaka
Foto: EPA

Dan nakon osiguranog ulaska u Ligu prvaka u dresu Viktorije Plzen, češki reprezentativni vezni igrač Vladimir Darida saznao je da ove sezone neće igrati u tom natjecanju. Darida je u četvrtak postao novi član njemačkog Freiburga, uz odštetu od oko četiri milijuna eura...

Viktoria Plzen, koja je ukupnom pobjedom nad Mariborom u srijedu izborila nastup u skupinama Lige prvaka, u četvrtak je i službeno ostala bez svojeg reprezentativnog veznjaka Vladimira Daride. Kako je Freiburg objavio na svojoj službenoj internetskoj stranici, Darida je postao novi član tog njemačkog prvoligaša, a detalji transfera i ugovora nisu potvrđeni.

No, kako su izvijestili njemački mediji, 23-godišnji češki veznjak će s Freiburgom potpisati petogodišnji ugovor, a njemački klub će Viktoriji iz Plzena platiti odštetu od oko četiri milijuna eura. Ukoliko je ta svota istinita, riječ je o rekordno visokoj odšteti koju Freiburg plaća za dovođenje nekog igrača.

Darida je bio član kluba iz Plzena od 2010. godine, a osim klupskog, ima i iskustvo u češkoj reprezentaciji. U dresu nacionalne momčadi dosad je odigrao 15 utakmica i zabio tri pogotka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Showballs30.08.2013. u 11:31
    Zaboravljate da je Dinamo isto tako prodao svog kapetana Badelja HSV-u za još manje love? :) Vjerojatnije je da je on inzistirao na odlasku, nego da je njima bilo neophodno tih 4 milje eura.
    Showballs
  • Share29.08.2013. u 20:08
    Zanimljivo sto je Freiburgu ovo najveca odsteta placena do sada a prosle godine im je malo falilo da zauzmu cetvrto mjesto u Bundesligi i odu u kvalifikacije za Ligu Prvaka.
    Share
  • Obrisan korisnik29.08.2013. u 17:08
    Pa zato i kažem za siću. A još su ušli i LP i dobili pare, nije bila hića. Užasno poslovanje. Jedino ako očekuju pokušati oboriti naš rekord pa misle da će mu se srušiti cijena...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.08.2013. u 16:51
    Znam određenog hrvatskog menadžera koji bi ga s takvim referencama prodao za 15 milja. Pa mislim: 17-godišnjeg dječaka Jedvaja je prodao za više love. Koji luzeri: reprezentativnog veznjaka Češke u najboljim nogometnim godinama daju za bagatelu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.08.2013. u 16:13
    Ovi su pobrkali lončiće. Upadnu u LP, dobiju 10 milja eura i onda se idu oslabljivati i to za siću. Siguran recept za propast kluba!
    Obrisan korisnik