Tenis

Nadal i Federer i dalje bez izgubljenog seta, Ferrer ispustio jedan protiv sunarodnjaka

Jelena Bagarić • petak, 30.08.2013.
Nadal i Federer i dalje bez izgubljenog seta, Ferrer ispustio jedan protiv sunarodnjaka
Foto: EPA

Četvrti dan na posljednjem Grand Slamu sezone konačno je protekao bez kiše. Skoro svi nositelji izborili su pobjede, a među njima i Rafael Nadal svoje protivnike i dalje ostavlja bez šansi. Roger Federer također je ostvario uvjerljivo pobjedu dok je četvrti nositelj David Ferrer svoj prolazak morao izboriti kroz četiri seta.

Bez ikakvih iznenađenja protekao je dan u muškom dijelu ždrijeba drugog kola. Skoro svi favoriti bili su uspješni i uglavnom su bez većih problema izborili nastavak turnira. Jedan od najuvjerljivijih bio je Rafael Nadal koji je Brazilcu Rogeriu Dutra Silvi prepustio samo tri gema u cijelom meču.

"Mislim da sam bio dobar na svom servisu što je uvijek važno na ovoj podlozi. Mislim da sam dobro odigrao ovaj meč. Počeo sam nešto sporije, no u nastavku sam igrao sve bolje i bolje. Vratiti se natrag na ove terene za mene je sjajno i zahvalan sam što sam nakon dvije godine odigrao ovdje večernji meč", prokomentirao je 27-godišnji Španjolac kojemu je ovo 17. uzastopna pobjeda na tvrdoj podlozi. U idućem kolu Nadala očekuje Ivan Dodig.

Uvjerljiv je bio i nekada prvi igrač svijeta Roger Federer koji je na turniru još nije izgubio set. U drugom kolu bez ikakvih problema svladao je Argentinca Carlosa Berlocqa koji jednostavno nije imao šanse protiv ovako raspoloženog Švicarca.

"Imao sam priliku isprobati neke udarce i sretan sam s rezultatom", rekao je Federer koji je na terenu pokazao svu raskoš svojih udaraca. Iskusni Švicarac prokomentirao je i mogućnost četvrtfinalnog susreta s Rafaelom Nadalom: "Nisam ni znao da se nalazi u mojoj polovici ždrijeba! Ne, ne šalim se, no najveća pogreška bila bi fokusirati se na Rafu umjesto na svoj idući meč."

Idući protivnik Rogeru Federeru bit će Francuz Adrian Mannarino koji je u četiri seta izbacio 26. nositelja i domaćeg tenisača Sama Querreya.

David Ferrer nešto je duže vremena morao provesti na terenu kako bi izborio prolazak u treće kolo US Opena. Sunarodnjak Roberto Baustista Agut pružio mu je jako dobar otpor te je osvajanjem drugog seta prisilio Ferrera da provede neke tuže vrijeme na terenu. Nakon što je s dva osvojena breaka uzeo prvi set, drugi je otišao u 13. igru.

U tie-breaku bolje se snašao Bautista Argut koji si je jednim mini-breakom osigurao osvajanje drugog seta. Međutim, u nastavku Ferrer više ne čini iste pogreške. Servis ga je dobro služio, a u ta dva seta osvojio je ukupno 18 winnera. Na putu do plasmana u osminu finala stajat će mu Kazahstanac Mihail Kukuškin

Richard Gasquet (8.) i Milos Raonic (10.) u tri čista seta bili su bolji od svojih protivnika. Raonic, koji trenira po palicom Ivana Ljubičića nije imao nikakvih problema protiv Španjolca Pabla Andujara. Francuz Gasquet bio je jednako uspješan protiv svog sunarodnjaka Stephana Roberta koji se u drugom i trećem setu jako dobro držao, no iskusni Gasquet uspio je osvojiti break kada je bilo najpotrebnije.

Gasqueta u idućem kolu čeka Dmitrij Tursunov, koji se nije puno namučio budući da mu meč drugog kola nakon odigranog jednog seta predao Guillaume Rufin. Raonica pak čeka 23. nositelj Feliciano Lopez koji je teže od očekivanog u četiri seta svladao Amerikanca Bradleya Klahna.

Malu senzaciju priredio je 22-godišnji Britanac Daniel Evans koji je bio bolji od Bernarda Tomica. Tomic je već u prvom kolu pokazivao znakove nesigurnosti protiv Alberta Ramosa s kojim je odigrao pet setova. Mladi Britanac kaznio je sve Australčeve pogreške i došao do plasmana u treće kolo. 179. igrača svijeta tamo će čekati 19. nositelj Tommy Robredo koji je bio uvjerljiv protiv Franka Dančevića.

Srbin Janko Tipsarević konačno popravlja svoju razinu igre. U svom meču drugog kola bio je bolji od Dudija Sele sa 6:4, 6:4, 6:1. Iduća prepreka bit će mu domaći tenisač, 21-godišnji Jack Sock koji je izbacio Argentinca Maxima Gonzaleza.

Na radost Amerikanaca, 13. nositelj John Isner prošao je zahtjevnu prepreku. Isner se probio u treće kolo pobjedom nad Gaelom Monfilsom sa 7:5, 6:2, 4:6 i 7:6(4), a idući suparnik bit će mu 22. nositelj Philipp Kohlschreiber. Nijemac je u drugom kolu proslavio 6:3, 6:2, 5:7 i 6:2 protiv Edouarda Roger-Vasselina.

US Open, drugo kolo:
Federer (Švicarska, 7) - Berlocq (Argentina) 6:3, 6:2, 6:1
Dutra Silva (Brazil) - Nadal (Španjolska, 2) 2:6, 1:6, 0:6
Bautista Argut (Španjolska) - Ferrer (Španjolska, 4) 3:6, 7:6(5), 1:6, 2:6
Isner (SAD, 13) - Monfils (Francuska) 7:5, 6:2, 4:6, 7:6(4)
Mannarino (Francuska) - Querrey (SAD, 26) 7:6(4), 7:6(5), 6(5):7, 6:4
Andujar (Španjolska) - Raonic (Kanada, 10) 1:6, 2:6, 4:6
Tomic (Australija) - Evans (Velika Britanija) 6:1, 3:6, 6(4):7, 3:6
Lopez (Španjolska, 23) - Klahn (SAD) 6:4, 7:6(4), 4:6, 7:5
Gasquet (Francuska, 8) - Robert (Francuska) 6:3, 7:5, 7:5
Roger - Vasselin (Francuska) - Kohlschreiber (Njemačka, 22) 3:6, 2:6, 7:5, 2:6
Gonzalez (Argentina) - Sock (SAD) 6(3):7, 6:1, 5:7, 2:6
Robredo (Španjolska, 19) - Dancevic (Kanada) 6:4, 6:4, 6:1
Sela (Izrael) - Tipsarević (Srbija, 18) 4:6, 4:6, 1:6
Tursunov (Rusija, 32) - Rufin (Francuska) 7:6(4), 1:1 (predano)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!