Nogomet

Hajduk za početak u Zagrebu, Dinamo u Suhopolju

Ivor Krapac • petak, 30.08.2013.
Hajduk za početak u Zagrebu, Dinamo u Suhopolju
Foto: Kristijan Komarica

Određeni su parovi 16-ine finala nogometnog Kupa Hrvatske, u kojoj se u natjecanje uključuje i većina prvoligaša. Hajduk će na početnoj prepreci u branjenju prošlosezonskog naslova gostovati u Zagrebu, kod Kustošije, a aktualni prvak Dinamo tražit će prolazak u osminu finala u Suhopolju. Rijeka će gostovati na Korčuli, kod Zmaja iz Blata...

S priključivanjem najvećeg dijela prvoligaških momčadi, 25. rujna na rasporedu su utakmice 16-ine finala Kupa Hrvatske, a u petak su objavljeni parovi ove faze natjecanja. Od momčadi koje su trenutno pri vrhu ljestvice u MAXtv Prvoj ligi, vodeći Dinamo gostovat će u Suhopolju, Hajduk će se za početak branjenja prošlosezonskog naslova u Zagrebu sresti s Kustošijom, a Rijeku čeka gostovanje u Blatu, na Korčuli, gdje će ih dočekati Zmaj.

Od ostalih prvoligaša koji će igrati u 16-ini finala, Istra 1961 gostovat će u Požegi, kod Slavonije, Zadar će se u Sisku sresti sa Segestom, Osijek će u Kuševcu nedaleko Đakova probati opravdati ulogu favorita protiv Torpeda, a Slaven Belupo će proboj u osminu finala tražiti u Poreču, u ogledu s tamošnjim Jadranom.

U 16-ini finala igrat će se 15 umjesto predviđenih 16 utakmica, a razlog za to je što je Međimurje bez borbe prošlo u osminu finala. Suparnik im je trebao biti Karlovac, ali karlovački klub odustao je od natjecanja.

Parovi 16-ine finala:
Suhopolje - Dinamo
Kustošija - Hajduk
Drava - Cibalia
Torpedo - Osijek
Novigrad - Varaždin
Jadran Poreč - Slaven Belupo
Marsonia - Zagreb
Podravina - Šibenik
Zmaj - Rijeka
Slavonija - Istra 1961
Lučko - Pomorac
Gorica - Inter Zaprešić
Segesta - Zadar
Zelina - Vinogradar
HAŠK - Zagora

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH30.08.2013. u 22:24
    Vjerujem da će se Suhopoljci prisjetiti starih vremena dok je njihova Mladost 127. igrala protiv Dinama uz onu nezaboravnu pobjedu u Maksimiru (jedini prvenstveni poraz Dinama te sezone)
    ALGHAZANTH
  • ZEEBANCIA30.08.2013. u 17:23
    Ajmo Cibalia preko kupa do Europe...
    ZEEBANCIA
  • Lovro-ZG30.08.2013. u 14:59
    bit će dosta golijada i izjednačenih tekmi
    Lovro-ZG
  • Obrisan korisnik30.08.2013. u 14:30
    Ajmo Kustošija, gazi Tovare!
    Obrisan korisnik