Nogomet

Video: Bayernu lutrija jedanaesteraca i europski Superkup nakon velike drame u Pragu

Sportnet • petak, 30.08.2013.
Video: Bayernu lutrija jedanaesteraca i europski Superkup nakon velike drame u Pragu
Foto: EPA

Europski prvak Bayern osvajač je europskog Superkupa! Njemačka je momčad u Pragu nakon 120 minuta utakmice za pamćenje i velike drame bila uspješnija u udarcima s bijele točke.

Prvi put u svojoj povijesti nogometaši Bayerna osvojili su europski Superkup, u Pragu su nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca svladali Chelsea sa 7:6. U susretu s pobjednikom Europske lige visjeli su o konopcima, pa 15 sekundi prije isteka 120 minuta pogodili za 2:2, te pobjedu osigurali udarcima s bijele točke.

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić odigrao je svih 120 minuta u neobično samozatajnom izdanju. Uložio je puno trke i truda, no prvu je pravu prigodu imao tek u produžetku, a Pep Guardiola nije ga uvrstio među izvođače jedanaesteraca.

Nakon uvodne vrlo dobre prilike Francka Riberyja, Chelsea je došao do vodstva već u osmoj minuti utakmice prekrasnim pogotkom Fernanda Torresa. Asistirao je Andre Schürrle s desne strane, a često kritizirani napadač Londončana volejem podsjetio na najbolje dane.

Kako je vrijeme odmicalo, tako je Bayern preuzimao kontrolu nad igrom, a Chelsea upijao pritisak i čekao pogrešku Bavaraca. U redovima europskog prvaka posebno raspoložen bio je Ribery, europski igrač godine, kojemu je samo Petr Čech sjajnom obranom uskratio pogodak za 1:1.

Što mu nije uspjelo u prvom poluvremenu, Riberyju je pošlo za rukom odmah početkom nastavka. Igrala se 47. minuta, Chelsea mu je ostavio previše prostora, a Francuz silovitim udarcem rasparao londonsku mrežu.

Bayern je krenuo po pobjednički pogodak, a Chelsea i dalje strpljivo čekao pogrešku i zamalo je dočekao pred kraj utakmice. Grubo je pogriješio Dante, lopta je došla do Oscara, a on napravio potez više i dozvolio Manuelu Neueru da se istakne sjajnom obranom.

Chelsea je u 78. minuti mogao riješiti utakmicu, kada je Branislav Ivanović glavom nakon kornera pogodio gredu, a pobjednik Europske lige sedam je minuta kasnije ostao s desetoricom. Ramires je neoprezno startao na Marija Götzea i zaradio drugi žuti karton.

Usprkos brojčanoj nadmoći Bayern do kraja regularnog tijeka nije uspio slomiti otpor Chelseaja, pa je utakmica ušla u produžetke. Već u 93. minuti dva je čuvara na krivoj nozi ostavio Eden Hazard i snažnim prizemnim udarcem svladao Neuera za vodstvo Chelseaja 2:1.

Uslijedila je neviđena opsada Chelseajeva gola, Petr Čech je redom "skidao" prigode Mandžukića, Martineza, Götzea, Riberyja, a kada se činilo da su sve nade za Bayern potonule, Javi Martinez je u vrhunskoj drami petnaestak sekundi prije kraja pogodio za 2:2 nakon 120 minuta.

Pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, u kojima je veću koncentraciju i prisebnost pokazao europski prvak. Svih pet izvođača Bayerna pogodilo je mrežu, a odlučujući peti jedanaesterac za Chelsea promašio je Romelu Lukaku i trofej Superkupa predao u ruke Bavarcima.

Europski Superkup:
Bayern - Chelsea 2:2 (7:6 nakon jedanaesteraca)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.08.2013. u 17:49
    S većinom sportnet korisnika se može konstruktivno i argumentirano raspravljati, ali nažalost ti nisi jedan od tih. Za svoj i naš boljitak, prebaci se na index/jutarnji/sportske.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.08.2013. u 16:00
    očito nisi ništa od toga gledao zato ne lupetaj gluposti,ali vidim da sve znaš,svaka čast,evo sad će tekma protiv evertona pa gledaj malo ;) p.s.kakva sreća? sreća je biti čitavu tekmu koncentriran i beskomprimisno izvršavati zadatke? sreća je 5% ukupnog rezultata,a ostalo je trud i rad!
    Obrisan korisnik
  • Lovro-ZG31.08.2013. u 16:00
    skroz zaslužena pobjeda
    Lovro-ZG
  • Obrisan korisnik31.08.2013. u 14:32
    Možda me nisi najbolje razumio, jer ja ne pričam samo o sinoćnjoj utakmici protiv Bayerna, gdje je logično za očekivati da će igrati defenzivno, ali što je najgore oni tako igraju stalno posljednjih godina u Europi. Jedno je kad njih nadigra Bayern, ali čovječe, pa Abramovič je u ovih 10 godina... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.08.2013. u 13:05
    Dva velika trenera ,dvije totalno drugačije filozofije,glupo je pričat tkom je bio bolji,oba kluba su zaslužila pobijedu
    Obrisan korisnik