Rukomet

CO Zagreb očitao rukometnu lekciju Rumunjima, Maribor minimalno bolji od Meškova

Zvonka Keliš • petak, 30.08.2013.
CO Zagreb očitao rukometnu lekciju Rumunjima, Maribor minimalno bolji od Meškova

Rukometaši CO Zagreba odličnim i nadasve uvjerljivim slavljem nad rumunjskom Stiinta Municipal Dedeman osigurali su svoje mjesto u subotnjem finalu petog po redu Istria Handball Cupa u kojem će se za naslov pobjednika boriti sa slovenskim Mariborom koji je, pak, u prvome polufinalu turnira u Novigradu nakon izvođenja sedmeraca svladao bjeloruski Meškov Brest.

Istarski gradić Novigrad ovoga je vikenda petu godinu zaredom domaćin Istria Handball Cupa na kojem već tradicionalno pred početak nove sezone rukometne momčadi provjeravaju svoju spremnost. Prvoga dana turnira vrijeme je bilo za polufinalne oglede u kojima su zaigrale ekipe CO Zagreba i Stiinta Municipal te Meškov Bresta i Maribora.

Bez ikakvih problema u večernjem je terminu hrvatski i regionalni rukometni prvak Croatia osiguranje Zagreb nadigrao rumunjskog viceprvaka, ekipu Stiinta Municipal Dedeman, čime je ujedno i osigurao finale turnira u Novigradu. Od prve minute Zagrebaši su pokazali što sve znaju, poveli su 5:0 te potom samo gradili svoju prednost. Vrlo brzo igrači Borisa Dvoršeka odvojili su se na 10:2, no do kraja prvoga dijela probudili su se pomalo Rumunji te se u svlačionice odlazi s +7 Zagreba (15:8).

Nastavak ogleda donio je ujedno i nastavak dominacije Zagrebaša koji nanovo stvaraju veliku prednost pri kojoj im pripomaže i sjajno raspoloženi Filip Ivić među vratnicama. Odvojili su se tako hrvatski prvaci na 17:9, 23:13 i 30:17, a do samoga kraja dvoboja sjajni rukometaši Zagreba osigurali su i velikih 13 pogodaka razlike (34:21).

Slika 1 od 1.

Odličan je u redovima CO Zagreba bio kapetan Zlatko Horvatsa šest pogodaka, dok su po pet dodali Luka Stepančić i Lovro Šprem. Filip Ivić je, pak, na Zagrebovu golu upisao sjajnu, rođendansku 21 obranu, dok su rumunjski vratari zajedno obranili 15 lopti. Kod Stiinta Municipal Dedeman istaknuo se Emanuel Ramba Ionut s pet golova.

Uistinu zanimljivo bilo je u prvome polufinalu dana u kojem su rukometaši slovenskog Maribora nakon izvođenja sedmeraca minimalno svladali bjeloruski Meškov Brest. Izjednačeno je bilo od samoga starta ovoga dvoboja sve do 7:7 kada se Slovenci polako, ali sigurno uspijevaju odvojiti od svog suparnika. Odlazi tako Maribor na 11:8, no do odlaska na odmor Bjelorusi ipak stižu na samo minus jedan (12:13).

Uzbudljivo je bilo i u nastavku ogleda u kojem momci Željka Babića vrlo brzo poravnavaju rezultat (14:14) te se u samoj završnici i odvajaju na 23:21, no nakon 60. minuta igre rezultat i dalje biva izjednačen (26:26) stoga slijede sedmerci u čijem izvođenju se bolje snalaze igrači Maribora koji tako osiguravaju subotnje finale turnira s konačnim slavljem 29:28.

Najefikasniji u redovima Maribora bio je Miha Zarebec sa sedam postignutih pogodaka, a Nikola Špelić je jednom zatresao mrežu Bjelorusa, dok je najbolji kod Meškov Bresta bio Dimitrij Kamišik s devet golova, kapetan Ljubo Vukić dodao je njih dva, donedavni Zagrebaš Domagoj Sršen jedan, dok David Špiler i Robert Markotić muku muče s ozljedama gležnja, odnosno, koljena.

Subota u Novigradu donosi borbu za plasmane pa će tako u 18 sati snage za treće mjesto odmjeriti ekipe Meškov Bresta i Stiinta Municipal Dedeman, dok će u finalu od 20 sati zaigrati CO Zagreb i Maribor.

Istria Handdall Cup, Novigrad:

Polufinale: Meškov Brest - Maribor 29:28
CO Zagreb - Stiinta Municipal Dedeman 34:21

Foto: Matija Hećimović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!